Ingezonden persbericht

LAWSON SOFTWARE NEEMT AMERIKAANSE KEYOLA OVER

Acquisitie van notificatietechnologie bedrijf vergroot Lawson's functionaliteiten.

Amsterdam, 22 April 2002 - Lawson Software maakt bekend dat ze het Amerikaanse, in Florida gevestigde bedrijf, Keyola heeft overgenomen. Keyola ontwikkelt innovatieve 'business intelligence' technologie.

Keyola's innovatieve 'business intelligence' technologie vergroot de functionaliteit van Lawson's applicaties om binnen een organisatie geautomatiseerd notificaties te versturen, die gekoppeld zijn aan specifieke gebeurtenissen of taken. Hierdoor wordt actuele bedrijfsinformatie naar de juiste personen binnen de organisatie verzonden. De technologie wordt door Lawson aangeboden als 'Lawson Smart Notification' en biedt tal van configuratiemogelijkheden, waarbij de gebruiker bepaald welke informatie ze ontvangt en hoe de informatie ontsloten wordt. Dit kan via PDA, browser of andere draadloze apparatuur.

Met 'Smart Notification' hebben gebruikers de beschikking over een applicatie die hen geautomatiseerd voorziet van relevante en noodzakelijke informatie. Gebruikers bepalen hoe en welke informatie ze willen ontvangen. Klanten van Lawson kunnen als 'Smart Notification' geïntegreerd is sneller gefundeerde beslissingen nemen, omdat de informatie direct te gebruiken is. De acquisitie van Keyola toont aan dat Lawson's strategie is gebaseerd op het aanbieden van toevoegen van waarde voor haar klanten.

"'Smart Notification' zal bedrijfsprocesen enorm verbeteren, doordat informatie wordt aangereikt die direct te gebruiken is en samenhangt met actuele ontwikkelingen binnen het bedrijfsproces", zegt Jay Coughlan, president en chief executive officer van Lawson. "Keyola's techniek is een extra uitbreiding op Lawson's reeds bestaande verticale functionaliteit. Daarnaast sluit de aankoop van Keyola's technologie aan bij onze missie; aanbieden van superieure software, die service organisaties ondersteunt om hun concurrerend vermogen en hun manier van opereren radicaal te verbeteren."

Over Lawson Software

Lawson Software levert missie-kritische bedrijfssoftware-oplossingen die dienstverlenende organisaties in de gezondheidszorg, zakelijke dienstverlening, financiële dienstverlening, retail en publieke sector helpen bij het ontwikkelen van een voorsprong op haar concurrentie. Lawson heeft bewezen dat haar internetoplossingen de operationele kennis en kunde op het gebied van customer relationship management, professional services automation, human resources, distributie en enterprise performace management vergroot. Het hoofdkantoor van Lawson bevindt zich in St. Paul, Minneapolis, USA. Lawson heeft kantoren en vertegenwoordigers in Noord en Zuid Amerika, Europa, Azië, Afrika en Australië.

NOOT VOOR DE REDACTIE (