Landelijke Studenten Vakbond


Student in Raad van Toezicht IB-Groep

Utrecht, 23 april 2002 - Minister Hermans van Onderwijs heeft vandaag bekend gemaakt dat hij een student in de Raad van Toezicht van de Informatie Beheer Groep (IB-Groep) heeft benoemd. In maart heeft de LSVb studenten opgeroepen om te solliciteren naar een plaats in deze Raad. Met deze actie heeft de LSVb willen benadrukken dat er een student in de Raad van Toezicht van de IB-Groep hoort, omdat studenten belangrijke klanten van de IB-Groep zijn. Deze actie heeft duidelijk succes gehad.

De IB-Groep is over haar dienstverlening en bedrijfsvoering verantwoording verschuldigd aan de Raad van Toezicht. Het is daarom belangrijk dat studenten vanuit de Raad van Toezicht in de gaten kunnen houden of bijvoorbeeld de uitbetaling van de studiefinanciering en de klachtenafhandeling op een goede en zorgvuldige manier plaatsvinden.

De LSVb heeft steeds benadrukt dat het belangrijk is dat studenten ook daadwerkelijk deze belangrijke rol in de Raad van Toezicht kunnen spelen. De LSVb is blij dat ze minister Hermans ervan heeft kunnen overtuigen dat het belangrijk is een student in de Raad te benoemen.

De LSVb betreurt echter de gevolgde procedure. In maart zijn studenten opgeroepen te solliciteren naar een post in de Raad. Daarop hebben zo'n 75 studenten gereageerd. De minister heeft er voor gekozen een kandidaat te benoemen die noch uit de sollicitatieprocedure is voortgekomen, noch door de studentenbonden is voorgedragen. Hiervan heeft Hermans toegegeven dat dit niet de juiste weg is. De student moet juist vanuit de studentenpopulatie worden voorgedragen. Op het volgende overleg tussen minister Hermans en de studentenbonden wordt een nieuwe procedure afgesproken. LSVb-voorzitter Sofie Joosse: 'De volgende kandidaat voor de Raad van Toezicht moet door de landelijke studentenorganisaties LSVb en ISO worden voorgedragen. Dan is er écht sprake van vertegenwoordiging vanuit studenten.'


---



Landelijke Studenten Vakbond