Korps: Friesland, plaats: Friesland 23-04-2002
Politieberichten van 22/4 (13.00 uur) t/m 23/4 (07.00 uur)

Leeuwarden:winkeldiefstal
Maandag omstreeks 16.35 uur werden twee 13-jarige jongens uit Leeuwarden door een beveiligingsambtenaar aangehouden terzake winkeldiefstal in een winkel aan de Nieuwstad. Zij hadden een zilverkleurige ring weggenomen. Beide jongens overgebracht naar het bureau en de ouders in kennis gesteld.

Balk:aanrijding met letsel
Maandag omstreeks 16.30 uur vond een aanrijding met letsel plaats op de Wilhelminastraat in Balk. Een 59-jarige inwoonster van Balk en een 61-jarige inwoonster van Lemmer reden op de fiets over genoemde straat. Zij werden ingehaald door een 61-jarige automobilist uit Sloten. Achter de auto had deze een aanhangwagen gekoppeld. Nadat de bestuurder de beide dames had ingehaald , stuurde hij meteen naar rechts, waardoor de aanhangwagen de 59-jarige fietster raakte. Zij viel naar links en kwam met haar hoofd op het wegdek terecht. Ter plaatse verloor zij veel bloed en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis Sneek. Later op de avond bleek bij navraag dat zij op de Intensive Care lag en een zware hersenschudding had.

Leeuwarden: huisvredebreuk
Maandag omstreeks 19.55 uur werd in een supermarkt aan het Piet Kramerplein een 32-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden terzake huisvredebreuk. Genoemde man had een winkelverbod. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Joure: wegrijden na aanrijding
Maandag omstreeks 18.10 uur vond een aanrijding plaats op de parkeervakken aan de Pr. Christinastraat te Joure. Een 28-jarige inwoonster van Joure had haar personenauto geparkeerd in een parkeervak. Naast deze auto stond nog een personenauto. Getuigen zagen, dat deze auto bij het verlaten van de parkeerplaats tegen de auto van de 28-jarige botste. Zonder zijn identiteit achter te laten reed de bestuurder weg. De getuigen noteerden het kenteken en deze bleek te behoren aan een 46-jarige inwoner van Joure. Proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Harlingen:brand zeetent
Maandag omstreeks 20.15 uur kreeg de politie melding van een brand aan de Westerzeedijk. Per plaatse gekomen bleek een zeetent in brand te staan. Er was een enorme rookontwikkeling. De brandweer had de brand snel onder controle. Volgens getuigen is de brand aangestoken. Een onderzoek zal worden ingesteld.

Wijnjewoude:brand in schuur
Maandag omstreeks 18.35 uur was er een schuurbrand achter de woning aan de Merkebuorren. Brandweer is ter plaatse geweest, maar kon niet verhinderen dat het schuurtje van 2 x 3 meter geheel uitbrandde Oorzaak niet bekend. In het schuurtje lagen een paar balen hooi en stro en wat elektrisch gereedschap. Aangever is de 54-jarige bewoner-

Leeuwarden: snelheidscontrole
Op maandag omstreeks 20.09 uur vond een snelheidscontrole plaats op de Groningerstraatweg. Een 33-jarige automobilist uit Leeuwarden reed na correctie 108 km per uur terwijl 50 km was toegestaan. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt en tevens is zijn rijbewijs ingevorderd Dit gebeurde ook met een 36-jarige automobilist uit Leeuwarden. Deze reed na correctie 104 km per uur.

Harlingen brand in gebouw surfclub
Maandag omstreeks 19.00 uur werd mogelijk brand gesticht in het gebouw van de surfclub aan de Westerzeedijk. 2 brandweerwagens waren aanwezig en om 21.00 uur was men de brand meester. Volgens de brandweer is er sprake van brandstichting. Mogelijk van binnen aangestoken. Een onderzoek zal worden ingesteld. Schadebedrag onbekend.

Leeuwarden:inbraak woning
Dinsdag omstreeks 03.00 uur werd een 33-jarige bewoner van Leeuwarden wakker van gestommel in de woning aan de Spanjaardslaan. Hij ging naar beneden en trof aldaar een vrouw aan. Hij pakte haar vast en de inbreekster wist te ontkomen. Signalement: blanke vrouw, ongeveer 1.70 meter lang, donkerblond krullend haar in een staart, pokdalig gezicht en opmerkelijk grote handen. Zij droeg een bomberjas en een spijkerbroek. Er wordt niets vermist.

Leeuwarden: straatroof
Dinsdag omstreeks 04.10 uur vond een straatroof plaats op de Camstraburen. Een blanke vrouw van ongeveer 1.70 meter lang vroeg aan een 22-jarige bewoner van Leeuwarden of hij 50 Euro kon wisselen. Bij het tonen van het bakbiljet griste de vrouw het bankbiljet uit de handen van de 22-jarige en rende weg.

Sneek: inbraak zorginstelling
Maandag omstreeks 19.40 uur vond een inbraak plaats in een pand aan de Kerkhoflaan. Men is binnengekomen via een hekwerk aan de zijkant van het pand en men heeft een deur geforceerd. Een getuige zag iemand naar binnen gaan en een vrouwspersoon buiten op de uitkijk zou staan. Ter plaatse gekomen werd een 30-jarige inwoner van Leeuwarden in het pand aangetroffen, terwijl hij een stereoset in de hand had. Buiten stond een 33-jarige inwoonster van Sneek. Beiden zijn aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tegen de beide verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt. De stereoset is inbeslaggenomen. Een 45-jarige medewerkster uit Wommels deed aangifte.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272