TNT Post Groep NV

Jan Haars nieuwe Chief Financial Officer van TPG

De Raad van Commissarissen heeft vandaag bekend gemaakt ir. J.G. (Jan) Haars (50) per 1 augustus 2002 te benoemen tot Chief Financial Officer en lid van de Raad van Bestuur van het Post, Express en Logistiek bedrijf TPG N.V. Jan Haars, op dit moment werkzaam als Group Treasurer bij Unilever, is de opvolger van Peter Bakker, die per 1 november 2001 voorzitter van de Raad van Bestuur van TPG werd.

Peter Bakker is verheugd dat de zorgvuldige zoektocht naar een nieuwe CFO in deze benoeming heeft geresulteerd: "Met Jan Haars halen we behalve een sterke persoonlijkheid een financieel bestuurder met een rijkdom aan ervaring in het internationale bedrijfsleven binnen. Door deze benoeming zal de Raad van Bestuur in staat zijn met nog meer kracht de toonaangevende positie van TPG in Post, Express en Logistiek in de wereld verder te versterken."

Jan Haars studeerde Toegepaste Wiskunde aan de TU Twente. Hij draagt sinds 1997 als group treasurer bij Unilever de wereldwijde verantwoordelijkheid voor de treasury alsmede verzekeringen. Daarvoor werkte hij onder meer bij Rabobank en Royal Boskalis Westminster. Haars is getrouwd en heeft drie dochters.

TPG N.V. verleent wereldwijd, onder de twee merknamen TNT en Koninklijke PTT Post*, een breed scala aan post- express- en logistieke diensten. TPG heeft meer dan 141.000 werknemers in 59 landen en is actief in meer dan 200 landen. De totale omzet van TPG bedroeg in 2001 11,2 miljard. In het eerste kwartaal van 2002 nam de omzet toe met 8,5 procent. TPG N.V. is aan de beurzen van Amsterdam, New York, Londen en Frankfurt genoteerd.


* Vanaf mei 2002 zal Koninklijke PTT Post haar naam wijzigen in Koninklijke TPG Post.

24 april 2002