Ingezonden persbericht

PRIX DE ROME
RIJKSAKADEMIE VAN BEELDENDE KUNSTEN

24 April 2002 , PERSBERICHT

UITSLAG PRIX DE ROME FILM & VIDEO 2002

De jury Film en Video bestaande uit Peter Bogers, Madelon Hooykaas, Mani Kaul, Geert Mul, Mark Nash en Janwillem Schrofer (voorzitter, zonder stemrecht) heeft de volgende prijzen toegekend voor de Prix de Rome film & video:


1e prijs euro 20.000 Igor Sevcuk



2e prijs euro 10.000 Jasper van den Brink

basisprijs euro 5.000 Saskia Olde Wolbers

basisprijs euro 5.000 Diana Ramaekers

De prijstoekenning is gebaseerd op het werk dat de vier eindrondedeelnemers film & video maakten tijdens een werkperiode van drie maanden.

Op 20 juni om 16.00 uur zullen de prijzen voor de Prix de Rome 2002 Fotografie en Film / video uitgereikt worden door staatssecretaris dhr. van der Ploeg in het FOAM, Fotomuseum Amsterdam, Keizersgracht 609 te Amsterdam. Hierna wordt de tentoonstelling geopend in FOAM en het Nederlands Instituut voor Mediakunst Montevideo/Time Based Arts, Keizersgracht 264 te Amsterdam. De tentoonstelling is open voor publiek vanaf 21 juni. De keuze van de jury wordt verantwoord in het juryrapport, opgenomen in de bijbehorende publicatie die op 20 juni verschijnt (uitgegeven door Uitgeverij 010).

De Prix de Rome wordt financieel ondersteund door Ministerie van OCenW (prijzengeld en organisatiekosten), Rijksakademie (faciliteiten en personeelskosten) en de Rabobank Nederland (publicatie en presentatiekosten)

(

Ingezonden persbericht