Skatebond Nederland


4e wedstrijd Landelijke Baancompetitie Senioren, Wolvega, wo. 24 april 2002

Willems en Smit winnen baanetappes in Wolvega

Davy Willems uit België heeft de dagprijs gewonnen in de vierde etappe van de landelijke baancompetitie, woensdagavond in Wolvega. Hij won de 1500 meter en werd derde in de 10 km puntenkoers. Arjan Smit uit Nijeveen was de beste in de puntenkoers; op de 1500 meter eindigde hij als vierde. Naaste belager Dimitri Deboel uit België moest het doen met de derde plek op de 1500 en de vierde op de 10 km, wat hem achter Smit de derde plaats van de dag opleverde. Deboel leidt nog wel het tussenklassement na vier wedstrijden, voor Arjan Smit en Gerjan Last uit Zwolle.

Thuisrijder Haico Bouma ontvluchtte op de 10 km het gedrang al snel en reed lange tijd in zijn eentje vooruit. Hij werd in de laatste kilometers teruggehaald, maar had intussen wel genoeg punten verzameld voor de tweede plek. Op de 1500 m was hij zevende geworden, wat hem de vierde plek in het dagklassement opleverde.

Opmerkelijke deelnemer was Ids Postma, die van plan is dit seizoen mee te doen in de wegwedstrijden van de landelijke Univé World on Wheels-competitie. De topschaatser gaf halverwege de 10 km op met materiaalpech, nadat hij rondenlang achterin het peloton had gehangen, maar is niet van plan meteen weer op te geven. Belangstellende toeschouwer was Postma s coach Kosta Poltavets, die deze zomer ook een aantal skeelerwedstrijden wil proberen, maar dan in de C-categorie.

Bij de vrouwen verdeelden Elma de Vries uit Haule en Tijn Ponjee uit Utrecht de dagprijzen. Klassementsleidster De Vries schreef de 5 km puntenkoers op haar naam en werd tweede op de 1500 m, sprintster Ponjee won de 1500 en werd tweede in de puntenkoers.

Junior Foske Tamar van der Wal uit Grijpskerk sleepte twee verdienstelijke derde plaatsen in de wacht, waarmee ze sterke senioren als Mariska Huisman, Anka Greving en Marinda van Bergeijk achter zich liet.

In de categorie C-rijders/veteranen was Peter ter Stege uit Ede de baas. Hij won zowel de 1500 als de 5000 meter, voor respectievelijk Taeke van Lingen uit Twijzelerheide en Endie van Laar uit Otterlo. Carlo van der Zwan uit Heerde leidt het klassement.

Uitslagen: www.skatebond.nl


---