Tulip Computers NV

PERSBERICHT

BDCC NIEUWE CONCEPTRONIC DISTRIBUTIEPARTNER VOOR TULIP COMPUTERS

Amersfoort, 24 april 2002

Tulip Computers (Tulip) heeft per 2 april jl. de distributeur BDCC Computer Company (BDCC) aangesteld voor de distributie van het Europees georiënteerde datacommunicatiemerk Conceptronic in Nederland.

Conceptronic is een vooraanstaand en snelgroeiend merk met een breed en diep assortiment, bestaande uit PC-Cards, datacommunicatie-, wireless-, connectivity- en multimedia producten. Het concept van Conceptronic richt zich zowel op de consumenten (retail)markt als op de zakelijke (MKB) markt. Voor de distributie van Conceptronic producten in Nederland zijn een tweetal exclusieve distributeurs aangesteld, waaronder BDCC.

Tulip en BDCC hebben door de jaren heen een goede en stabiele relatie opgebouwd.

De betrouwbare reputatie van BDCC is bij de selectieve keuze door Tulip van doorslaggevend niveau geweest. De productlijn en het concept van Conceptronic sluiten bovendien naadloos aan bij de vaste klantenkring die BDCC als Value Added Distributor bedient.

Bedrijfsinformatie van BDCC

Het bedrijf BDCC is gevestigd in Alkmaar en is sinds 1994 actief op de distributiemarkt. Door de jaren heen is BDCC uitgegroeid tot een toonaangevende distributeur van componenten, pc's en niche producten. BDCC levert naast Conceptronic ook producten van Topline, Dynalink, Chaintech, Epox, Canon, Sharp, Hansol, Pine, Canopus, Axis, Freecom, Fuji, Onstream, MGE, Gainward en Actiontec.

John J. Blom, directeur BDCC: "Doelstelling van BDCC is ons te onderscheiden door een constante levering, juiste prijsstelling en een snelle service-afhandeling. De service en aftersales van Conceptronic sluiten precies op onze wensen aan, zodat Conceptronic past bij de behoefte van onze dealers. Conceptronic is, met de bestaande productlijn, een perfecte aanvulling op ons assortiment."

"Uit de markt komt een duidelijke vraag naar specialisme op het gebied van connectivity en mobility. Het concept van Conceptronic is het antwoord op deze vraag. Daarom zijn we blij dat we kunnen samenwerken met een partner als BDCC, die dit specialisme met ons deelt. Zowel BDCC als wij weten als geen ander dat het niet gaat om het verkopen van een enkel product, maar het bieden van een totaalconcept aan onze klant. Voor de klant biedt dit partnerschap een oplossing voor vandaag èn voor de toekomst. Met andere woorden: met BDCC en Conceptronic kun je je als klant geen betere combinatie wensen", aldus Maicel Kluijtmans, Business Unit Manager Communication Products.

Tulip Computers (Tulip) is een internationale IT-leverancier die servers, deskbound computers, notebooks en communicatieproducten integreert in totaaloplossingen voor de zakelijke IT gebruiker. De aandelen Tulip worden verhandeld op de Effectenbeurs van Euronext sinds 1984.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Tulip Computers N.V.

Marloes Withagen

Postbus 150
3800 AD AMERSFOORT
Tel: 033 - 45.49.482
Fax: 033 - 45.49.499
E-mail: press@tulip.com

Internet: www.tulip.com