Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 24 april 2002
·

Diefstal vanuit woning Noordwijk
In de late middag van dinsdag 23 april vond er een diefstal plaats vanuit een woning aan de Duinweg. Via een vermoedelijk niet afgesloten deur wist de insluiper de woning te betreden en te doorzoeken. Op het moment van de insluiping bevond de bewoonster zich in de woonkamer. Zij hoorde boven gestommel. Toen zij daar op af ging, kwamen twee vrouwen en een man de trap af en verlieten de woning via de voordeur. De bewoonster mist een etui met sieraden.

Winkeldief pleegt mishandeling Lisse
Een 25-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats pleegde op dinsdag 23 april kort voor 13.00 uur een winkeldiefstal bij een warenhuis aan het Blokhuis in Lisse. Winkelpersoneel betrapte de dief en ging achter hem aan. Nabij een supermarkt wisten zij de man te stoppen en terug te brengen naar het warenhuis. Daar verzette hij zich hevig. Hij beet daarbij in de vinger van een 53-jarige medewerker van het warenhuis. Deze moest zich onder doktersbehandeling stellen. De medewerker deed daar aangifte van. De politie nam de winkeldief van de medewerkers over en sloot hem in.

Inbraak in woningen Leiden
In de ochtend van dinsdag 23 april werd er ingebroken in een woning aan de Kanaalstraat. Een raam van de woning werd open gebroken. Uit de woning zijn horloges, sieraden, geld, een video-camera en beeldjes gestolen.
Op woensdag 24 april werd er ingebroken in een woning aan het Galgewater. Vermoedelijk kwam men hier binnen na het open 'flipperen' van een deur. Uit de woning zijn onder meer diverse camera's, een laptop, een portemonnee, een mobiele telefoon en een game-boy gestolen.

Alarmlichten verraden onder invloed rijder Leiden
De politie hield op woensdag 24 april rond 01.30 uur op de Haagweg een 38-jarige automobilist uit Den Haag aan. Agenten zagen de man met zijn auto voor verkeerslichten op de Plesmanlaan staan met zijn alarmlichten in werking. De agenten gingen achter de man aan en zagen dat deze een niet al te rechte lijn aanhield. Daarop werd hij aangehouden en onderging hij aan het bureau een ademanalyse. De uitslag daarvan was 510 ug/l. Dik boven de limiet van 220 ug/l. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding met vrachtauto Leiderdorp
Een 81-jarige vrouw uit Leiderdorp raakte op dinsdag 23 april rond 13.10 uur bij een ongeval op de kruising Gallaslaan met de Engelendaal gewond. Met onbekend letsel werd zij overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. Het ongeval ontstond toen de vrouw met haar auto vanuit de Gallaslaan de Engeledaal op reed. Daar zag zij vermoedelijk een vrachtauto bestuurd door een 45-jarige man uit Arnhem over het hoofd. Een aanrijding volgde. Zij klapte met haar auto op een verkeerspaal en kwam uiteindelijk in de berm op de kop tot stilstand. De brandweer verleende assistentie bij het bevrijden van de vrouw.

Inbraak in woningen Alphen aan den Rijn
In de nacht van maandag 22 op dinsdag 23 april werd er ingebroken in een woning aan de Noorwegenstraat, de Waterkade en de Zuider Keerkring. Bij alle inbraken werden gaatjes in de raamsponning geboord waarna men bij de sluitboompjes van ramen kon komen. De buit betrof onder meer sieraden en een mobiele telefoon met oplader.

Onder invloed rijden Nieuwkoop
De politie hield op woensdag 24 april rond 02.20 uur op de Mozartlaan een 54-jarige automobilist uit Nieuwkoop aan. Agenten verdachten de man er van onder invloed van alcohol zijn auto te besturen. De man onderging een ademanalyse. De uitslag daarvan was 420 ug/l. Dik boven de limiet van 220 ug/l. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak in woning Waddinxveen
In de avond van dinsdag 23 april werd er ingebroken in een woning aan de Busken Huetlaan. Een ruit van een deur werd vernield. Daarna kon men met de deursleutel de deur ontsluiten. De woning werd doorzocht. Tot op heden wordt echter nog niets vermist.

Autobusje brand uit Gouda
Door nog onbekend oorzaak brandde op woensdag 24 april rond 05.20 uur op de Edisonstraat een bestelbusje van een glaszettersbedrijf uit. De brandweer bestreed het vuur.

Inbraak in woningen Gouda
In de vroege morgen van dinsdag 23 april werd er ingebroken in een woning aan de Verdistraat en de Sweelinckstraat. Bij beide inbraken werden gaatjes in de raamsponning geboord waarna men bij de sluitboompjes van ramen kon komen. Uit de woningen zijn laptops, mobiele telefoons, fotocamera's en diverse pasjes gestolen.

GEWIJZIGDE LOKATIE OPLEIDING Nieuwerkerk a/d Ijssel
VERKEERSREGELAAR
De lokatie voor de opleiding voor verkeersregelaars op donderdag 25 april is gewijzigd. De lokatie is niet het gemeentehuis in Nieuwerkerk a/d Ijssel, maar het politiebureau Nieuwerkerk a/d Ijssel, Raadhuisplein 50. De opleiding start om 19.00 uur.