Politie Amsterdam-Amstelland

Verkeerscontroles
De politie heeft gisteren in Amsterdam diverse verkeerscontroles gehouden.

Europaboulevard
Agenten van het wijkteam Rivierenbuurt hebben van 11.00 tot 12.00 uur bij een verkeerscontrole op de Europaboulevard in totaal 35 bekeuringen uitgeschreven. De automobilisten kregen een proces-verbaal voor onder andere het niet dragen van een autogordel en het niet kunnen tonen van een geldig rijbewijs.

Stadionweg
Op de Stadionweg werd tussen 09.30 en 15.00 uur een snelheidscontrole gehouden met de Laserpatrol. Dit resulteerde in 24 bekeuringen voor te hard rijden een voor onverzekerd rijden.

Westerdoksdijk
Tussen 14.00 en 15.30 uur heeft de politie op de Westerdoksdijk op snelheid en op technische staat van autos gecontroleerd. In totaal werden 18 processen-verbaal uitgeschreven voor onder andere het niet dragen van een autogordel, te hard rijden, verlopen APK, niet werkende remlichten en het niet kunnen tonen van een geldig rijbewijs.

Marshallsingel (Amstelveen)
Bij een autogordelcontrole in Amstelveen heeft de politie tussen 11.00 en 14.00 uur in totaal 13 automobilisten bekeurd.


---

Bromfietser zwaargewond
24-4-2002. Bij een aanrijding gisteravond op de Kabelweg is een 24-jarige bromfietser uit Amsterdam zwaargewond geraakt. Op de kruising Kabelweg/Condensatorweg reed hij frontaal in de linkerzijkant van een personenauto. Het slachtoffer vloog over de auto heen en is met ernstig beenletsel opgenomen in een ziekenhuis.


---