Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 24-04-2002
1e Persbericht 24 april 2002




Eindhoven: Overlast
Dinsdagavond rond 21.30 uur is op de Mendelssohnlaan een 17-jarige jongen uit Eindhoven aangehouden. Hij hoorde bij een groep van twintig jongeren die regelmatig overlast veroorzaken in die straat. De groep moest van politie vertrekken. De 17-jarige weigerde en werd aangehouden. Op het politiebureau is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Rond 22.00 uur kwam een deel van de groep naar het hoofdbureau verhaal halen. Met de uitleg van de agenten namen ze geen genoegen. De groep gedroeg zich rumoerig en moest het politiebureau verlaten. Hun 19-jarige woordvoerder weigerde dat. Hij werd aangehouden. De man verzette zich tegen zijn aanhouding en bedreigde de agenten wraak te nemen. Op het bureau is ook tegen hem proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Auto-inbrekers gepakt
Woensdagmorgen rond 2.20 uur zijn op het Winkelcentrum Woensel twee mannen van 18 jaar oud en een van 19 jaar oud, allen afkomstig uit Eindhoven, aangehouden. De politie kreeg een melding van een getuige dat de drie zich verdacht gedroegen tussen geparkeerde autos. Bij het zien van politieagenten gingen de drie er vandoor maar werden desondanks snel aangehouden. Op hun vlucht gooiden ze een lantaarn en een life-hammer weg. Na een kort onderzoek op de parkeerplaats bleken de sloten van acht autos te zijn geforceerd. De eigenaren worden door de politie in kennisgesteld. Het is nog niet bekend wat de drie buit gemaakt hebben. Het trio is op het politiebureau in verzekering gesteld.

Eindhoven: Verdachte heling aangehouden
In de Kerkstraat in Eindhoven is dinsdagmiddag rond 17.00 uur een 27-jarige man uit die stad aangehouden. Hij probeerde aan voorbijgangers een notebook te verkopen. De man werd aangehouden. De politieagenten vonden in zijn kleding nog een busje traangas en een kleine hoeveelheid softdrugs. Over de herkomst van de computer had de man een vaag verhaal. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Valkenswaard: Inbraak winkel
Woensdagmorgen rond 3.00 uur is ingebroken in een kledingwinkel aan de Eindhovenseweg. De daders sloegen een grote ruit kapot. Ze namen een nog onbekend aantal broeken mee.

Asten: Inbraak winkel
Woensdagmorgen rond 2.30 uur is ingebroken in een winkel aan de Kranenvenweg in Asten. Aan de zijkant van het pand werd een deur opengebroken. Binnen braken de inbrekers een kast open en gingen aan de haal met geld, sigaretten en telefoonkaarten.

Geldrop: Inbraak bij bedrijf
Woensdagmorgen rond 4.45 uur is ingebroken bij een bedrijf op het Emopad in Geldrop. De inbrekers klommen op het platte dak en maakten een gat in dat dak. Het alarmsysteem van het bedrijf deed zijn werk en de inbrekers zijn onverrichter zake vertrokken.

Deurne: Inbraak in woning
In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een woning aan de Langstraat in Deurne. Het slot van een achterdeur werd opengebroken. De inbreker ging aan de haal met een gsm, een fototoestel en een tiental euros.

Aarle Rixtel: Inbraak winkel
In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken bij een winkel aan de Dorpsstraat in Aarle Rixtel. De voordeur werd opengebroken en de inbrekers gingen aan de haal met een geldkistje met daarin enkele honderden euros.

Aarle Rixtel: Snelheidscontrole
Dinsdag tussen 16.00 en 17.30 uur heeft de politie in de Molenstraat een snelheidscontrole gehouden. Er werden 145 voertuigen gecontroleerd. Vier automobilisten kregen een bon omdat ze te hard reden. Hoogste snelheid 61 km/u.

Budel: Snelheidscontrole
Dinsdag tussen 14.00 en 17.30 heeft de politie op de Meemortel, de Burgemeester van Houtstraat en de Nieuwedijk snelheidscontroles gehouden. Er werden 267 voertuigen gecontroleerd. Tien bestuurders reden te hard. Zij kregen een bekeuring. Hoogste snelheid 81 km/u .