Ingezonden persbericht


24 april 2002

TANDARTSEN BRENGEN EUR 38.185 BIJEEN VOOR WAR CHILD

De actie 'Kiezen voor War Child', die de afgelopen twee weken plaatsvond, heeft EUR 38.185 opgeleverd! Tandartsen in heel Nederland zijn benaderd om een donatie te doen aan stichting War Child. Ruim 350 tandartsen hebben gehoor gegeven aan deze oproep en royaal gestort. Vandaag, tijdens het BNN-programma ruuddewild.nl op 3FM (16.00 - 18.00 uur) overhandigen de initiatiefnemers van de actie, DJ Ruud de Wild en tandarts Eijmbert Noordermeer, de cheque met de opbrengst van de actie aan Willemijn Verloop, directeur van War Child Nederland.

Kiezen voor War Child werd mogelijk gemaakt dankzij een aantal toegewijde vrijwilligers en gratis dienstverlening van diverse bedrijven waaronder Ni Crossmedia Concepts, drukkerij Impressed, drukkerij Gianotten, Gettyimages, Qball Internet Solutions, DMSA en Blauw Contactcenter. In de praktijken van de participerende tandartsen konden patiënten informatie over de actie vinden op posters en flyers. De actie werd tevens ondersteund door een speciale website: www.kiezenvoorwarchild.nl. Hierop is onder meer een lijst van participerende tandartsen te vinden.

Radio-uitzendingen

Ruud de Wild heeft de actie met veel enthousiasme ondersteund. De eerste dag van de actie heeft hij zijn uitzending verzorgd vanuit een mobiele tandartsenpraktijk bij omroep BNN. In de praktijk ontving hij onder meer War Child ambassadeur Marco Borsato. Peter de Koning kwam in de praktijk speciaal het lied "'t Is altijd lente in de ogen van de tandartsassistente" zingen. Ruud de Wild heeft in zijn programma geregeld zelf tandartsen benaderd om mee te doen aan de actie.

War Child Nederland

De totale opbrengst van de 'Kiezen voor War Child' actie komt volledig ten goede aan de hulpprojecten van War Child Nederland. War Child biedt hulp aan kinderen in (voormalige) oorlogsgebieden. Het doel van War Child is het leed van deze kinderen te verminderen en hen meer perspectief voor de toekomst te geven. War Child heeft zich gespecialiseerd in psychosociale hulpverlening, waarbij gebruik wordt gemaakt van creatieve en sportieve activiteiten. War Child heeft projecten in onder meer Pakistan, Eritrea, Soedan, Sierra Leone, Tsjetsjenië, Georgië, Kosovo, en Bosnië-Herzegovina.


- EINDE BERICHT -