Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Optreden nieuwe generatie dichters uit bloemlezing 'Vanuit de lucht' te Den Haag

Op donderdag 25 april presenteert Bordelaise Literair zeven dichters uit de bundel 'Vanuit de Lucht'. In deze bundel -die in november 2001 uitkwam bij de Groningse uitgeverij Passage- is door samensteller Daniel Dee een selectie gemaakt van de eerste generatie dichters van de 21ste eeuw. Dichters die op het moment van verschijnen allemaal 30 jaar of jonger waren. Aan de presentatie van 'Vanuit de lucht' werken mee: Daniel Dee, Tsead Bruinja, Tjitske Mussche, Peter de Groot, Thomas Möhlmann, Klaske Havik en Diann van Faassen.

Na 'Vanuit de lucht' volgt het Open Podium waarop een aantal vaste en verrassende gasten een korte blijk van hun kunnen zullen geven. De presentatie is in handen van Diann van Faassen en Harry Zevenbergen. Bordelaise Literair is ook live te volgen op internet. Op www.bordelaise.nl zijn de literaire avonden over de hele wereld te volgen. Van Vaticaanstad tot Paramaribo en van Zuid-Afrika tot Sneek.

Plaats: Bordelaise Literair, Café Bordelaise, Huygenspark 20, Den Haag en op www.bordelaise.nl Datum: Donderdag 25 april
Aanvang: 22.00 uur
Entree: Gratis

Meer informatie:
E-mail: harryzevenbergen@wanadoo.nl
Tel.: 070-3803862

Enkele reacties uit de pers op 'Vanuit de lucht':

'Onnodig moeilijk' (Nymph)
'een allegaartje van weinig originele stijlen, en dan nog op een laag niveau' (Biblion) 'een heel belangrijk boek - zeer prettige kennismaking - een absolute must' (Knetterende Letteren, NPS) 'een bundel met begrijpelijke gedichten, enkele ontoegankelijke verzen één geraaskal' (Algemeen Dagblad) 'een satellietfoto van een bont, rijk geschakeerd landschap' (Nieuwsblad van het Noorden)

De recensies en meer informatie over de bloemlezing zijn te vinden op: http://www.vanuitdelucht.cjb.net/