Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 24-04-2002 3e Persbericht 24 april 2002

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Autogordelcontrole
Op Winkelcentrum Woensel is woensdag tussen 15.30 en 16.20 uur een autogordelcontrole gehouden. In totaal werden 34 bekeuringen uitgedeeld.

Eindhoven: Verdachte aangehouden na achtervolging De politie zag woensdag rond 14.30 uur op Hoogstraat een automobilist met hoge snelheid door rood rijden en zette de achtervolging in. Uit onderzoek bleek dat de auto dinsdag vanaf de Geert Grootestraat was weggenomen. Vanuit de Hoogstraat reed de automobilist richting de Karel de Grotelaan. In de Clovislaan reed de bestuurder een plantsoen in om zo richting Limburglaan te rijden. Op de Bredalaan remde de automobilist twee keer plotseling waarbij de politieauto achterop de auto van de verdachte reed. Hierop reed de verdachte weer met hoge snelheid verder. Op de ventweg van de Beukenlaan werd de auto tot stilstand gebracht en zijn de bestuurder en een 26-jarige Eindhovense inzittende te voet gevlucht. De 26-jarige verdachte vrouw kon rond 14.40 uur op de Zwaanstraat aangehouden worden. De bestuurder van het voertuig is nog voortvluchtig. Zij is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. De auto is in beslag genomen.

Eindhoven: Man onder invloed betrokken bij aanrijding Op de Aalsterweg is woensdagmiddag rond 13.45 uur een 51-jarige automobilist (woonplaats onbekend) aangehouden. De man wordt verdacht van het besturen van een auto terwijl hij teveel heeft gedronken. Bovendien was de verdachte betrokken bij een aanrijding. De 51-jarige automobilist reed op de rechterrijbaan van de Aalsterweg. Toen hij plotseling naar links ging kwam hij in botsing met de bestelbus van een 48-jarige man uit Nuenen. Een ademanalyse wees een promillage van 0,80 uit bij de man. Hij kreeg een rijverbod van twee uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Onder bedreiging van mes gedwongen om geld te pinnen Op de Fellenoord is woensdagochtend tussen 4.00 en 5.00 uur een 20-jarige Eindhovenaar gedwongen om onder bedreiging van een mes geld te pinnen. De man fietste door de fietstunnel van de Fellenoord toen hij door een onbekende man om hulp werd gevraagd. Toen de man stopte werd hij beetgepakt door de onbekende en bedreigd met een mes. De dader vroeg in eerste instantie om geld. Toen het slachtoffer aangaf geen geld bij zich te hebben werd hij gedwongen om samen met de dader naar een pinautomaat aan de Kruisstraat te gaan. Het is niet gelukt om geld te pinnen. Hierop is de dader met de fiets van het slachtoffer er vandoor gegaan. Het gaat om een blanke man van ongeveer 30 jaar met een lange zwart witkleurige baard. Hij heeft bruin krullend kort haar en is ongeveer 1.85 meter lang. Hij heeft een normaal postuur.

Eindhoven: Hennepkwekerij aangetroffen
In de berging van een woning aan de Alard du Hamelstraat is woensdagmiddag rond 14.45 uur een hennepkwekerij met 200 planten aangetroffen. De planten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De 46-jarige bewoner van het pand is gehoord. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Hennepkwekerijen ontmanteld
Naar aanleiding van overlastmeldingen van hennepkwekerijen heeft de politie van de afdeling Helmond Centrum woensdag een onderzoek ingesteld. In zeven woningen werden hennepkwekerijen aangetroffen. Bij vijf van de zeven kwekerijen werd de stroom illegaal afgetapt. Deze woningen zijn gelegen in de Azalealaan, de Van Liemptstraat, de Advocaat Botsstraat, de James Ensorlaan, de Hortensialaan en de Abraham Bloemaertstraat. In een woning aan de Hortensialaan, de Van Liemptstraat en in een woning op het Advocaat Botsplein werden restanten van een hennepkwekerij aangetroffen. In totaal werden ruim 2.000 planten en bijbehorende apparatuur in beslag genomen en zullen worden vernietigd. Acht Helmondse verdachten (vier mannen van 30, 43, 45, en 53 jaar en vier vrouwen 29, 36, 40 en 51 jaar) zijn verhoord. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Roodlichtcontrole
Op de kruising Helmondsingel Wolfsputter baan Deurneseweg is woensdag tussen 7.00 en 9.30 uur een roodlichtcontrole gehouden. In totaal werden 13 personen bekeurd.

Helmond: Snelheidscontrole
Op de Rijpelbaan zijn woensdag tussen 13.25 en 16.25 uur 2.027 voertuigen op snelheid gecontroleerd. 223 bestuurders reden harder dan de toegestane snelheid van 70 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 120 km/u.

Helmond: Fietsen, gereedschap en drank gestolen Uit een berging behorende bij een woning aan de Waalstraat zijn tussen dinsdag 12.00 uur en woensdag 10.00 uur twee fietsen, tien flessen sterke drank en gereedschap, waaronder een boormachine, een schroefmachine, een schuurmachine, een hogedrukreiniger en een zaagmachine, gestolen. De dader kwam binnen door een toegangsdeur open te breken.

Asten: Inbraak in verenigingsgebouw
In een verenigingsgebouw aan de Rootweg is tussen dinsdag 22.00 uur en woensdag 14.00 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een deur open te breken. Uit het gebouw worden tot nu toe een sporttas en een fooienpot vermist.

Beek en Donk: Inbraak in bedrijf
Uit een bedrijf aan het Piet van Thielplein is tussen dinsdag 14.00 uur en woensdag 8.00 uur een fooienpot met enkele tientallen Euros gestolen. De dader kwam binnen door een toegangsdeur open te breken.

Heeze: Autogordelcontrole
Op de Geldropseweg is woensdag tussen 14.00 en 16.00 uur een autogordelcontrole gehouden. In totaal werden 200 voertuigen gecontroleerd. Er werden 22 bekeuringen uitgedeeld.

Oirschot: Snelheidscontrole
Op de Spoordonkseweg zijn woensdag tussen 16.50 en 19.00 uur 758 voertuigen op snelheid gecontroleerd. In totaal reden 66 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 116 km/u.

Wintelre: Aanhangwagen met autokantelbrug weggenomen Vanaf een erf van een woning aan de Pullen is in de nacht van dinsdag op woensdag een aanhangwagen, een zogenaamde bakwagen, met daarop een autokantelbrug gestolen. De aanhangwagen heeft een waarde van ongeveer
1.000 Euro, evenals de autokantelbrug.


Veldhoven: Fietster gewond
Op de Kromstraat is woensdag rond 13.00 uur een 11-jarige fietster uit Veldhoven gewond geraakt. Het meisje fietste over de Kromstraat vanuit het centrum. Toen zij linksaf wilde slaan naar haar woning kwam zij in botsing met de auto van een 55-jarige man uit Eersel die haar voorbij reed. Het meisje is met verwondingen aan haar elleboog en haar been overgebracht naar het Màxima Medisch Centrum in Veldhoven.