CBE GROUP BV

Professor Boersma tekent voor samenwerking met CBE

Professor Boersma gaat per 1 mei een samenwerkingsovereenkomst met het innovatieve adviesbureau CBE Group in Amsterdam aan. Boersma is sinds 1995 professor in kennismanagement en is momenteel verbonden aan de faculteit der Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen.

CBE Group heeft in de afgelopen jaren reeds vele adviesopdrachten op het gebied van kennismanagement uitgevoerd. Bij deze opdrachten valt op dat primaire- en ondersteunende bedrijfsprocessen steeds kennisintensiever worden. Kenmerkend voor deze kennisintensivering is onder andere de sterkere verwevenheid van kennistechnologie in de bedrijfsprocessen. Boersma benadrukt de noodzaak van de balans tussen het gebruik van deze technologie en de organisatorische voorwaarden binnen een bedrijf.

Met de samenwerking breidt CBE Group haar expertise op het gebied van kennismanagement uit en biedt zij haar opdrachtgevers een directe link met de wetenschap. Boersma zal ingezet worden bij complexe opdrachten waarbij kennismanagement een centrale rol speelt.

Professor Boersma doceerde voorheen informatiekunde aan diverse technische universiteiten. Sinds 1995 is hij professor op het gebied van Kennismanagement aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Als management consultant heeft Boersma ervaring opgedaan bij zowel profit, als non-profit organisaties. Eerder al publiceerde Boersma verscheidene boeken over het onderwerp kennismanagement en in mei zal hij een nieuw boek publiceren onder de titel: Management van kennis. Een creatieve onderneming.

CBE Group is een middelgroot adviesbureau, gevestigd in Amsterdam, met opdrachtgevers in de sectoren: Overheid & Bestuur, Onderwijs & Cultuur en Zakelijke dienstverlening & Industrie. In de werkwijze van CBE Group staat het vinden van de balans tussen mens, proces en organisatie centraal. Door haar diverse expertises te bundelen, biedt CBE Group een synergie in dienstverlening op het gebied van management, HRM, en ICT. De kracht van het adviesbureau ligt in deze integrale aanpak; zij vormen over adviesgebieden heen teams die gezamenlijk in staat zijn creatieve oplossingen te bieden, toegesneden op de wensen van de opdrachtgever. CBE Group heeft in haar ruim 15-jarig bestaan een brede schat aan ervaring weten op te bouwen.


---