Ingezonden persbericht

Adobe kondigt nieuwe Visual Authoring-tools aan voor draadloos internet

Nokia Developer's Suite voor Multimedia Messaging Service en Adobe GoLive 6.0 breiden toolset voor Wireless Authoring verder uit

Amsterdam, 25 april 2002 (NASDAQ: ADBE) - Adobe Systems Incorporated, marktleider op het gebied van Network Publishing, heeft een nieuwe Wireless Authoring-module aangekondigd voor Adobe® GoLive® 6.0. Hiermee wordt het voor ontwerpers en ontwikkelaars mogelijk om op een gemakkelijke manier visueel aantrekkelijke webcontent te maken voor mobiele telefoons van Nokia. De module (ontwikkeld door Nokia en met ondersteuning voor het besturingssysteem Symbian) is de eerste Visual Authoring-toepassing voor MMS (Multimedia Messaging Service), een nieuwe draadloze technologie.

De Nokia Developer's Suite voor MMS, die deze week werd gedemonstreerd op de Symbian Developer Expo in Londen, breidt de krachtige Wireless Authoring-mogelijkheden van GoLive verder uit. Ontwikkelaars kunnen hiermee diensten opzetten die nu ook (bewegend) beeld en geluid bevatten in combinatie met tekst. Daarmee wordt een berichtje een ware multimediabelevenis.

"Onze klanten verwachten van ons dat wij aantrekkelijke content maken die MMS ten volle benut", aldus Tim Nilson, president en CTO van Run Media, een bedrijf dat draadloze entertainment-portals ontwikkelt en beheert voor grote media- en telecombedrijven. "GoLive zorgt er samen met de Nokia Developer's Suite voor MMS voor dat het productieproces van content wordt gestroomlijnd, doordat wij SMIL-content en de componenten van een MMS-bericht nu visueel kunnen ontwerpen en berichten kunnen voorbereiden op draadloze verzending. De mogelijkheid om content vooraf weer te geven in GoLive bespaart ons tijd en geld. Bovendien zorgt dit ervoor dat de berichten en de merkidentiteit van onze klanten altijd op dezelfde manier worden doorgegeven, ongeacht het gebruikte medium."

"Het samengaan van media met beeld en geluid en draadloze apparatuur is een belangrijk aspect van de Nokia-strategie. Nieuwe standaarden als MMS betekenen dat mobiele gebruikers altijd en overal kunnen beschikken over gepersonaliseerde content die steeds diverser wordt", zo verklaarde Jouko Hayrynen, vice-president van Forum Nokia. "Met Adobe GoLive en de Nokia Developer's Suite voor MMS wordt het voor ontwikkelaars en ontwerpers mogelijk om draadloze content te maken als logisch onderdeel van de creatiecyclus van allerlei diensten."

Adobe deed zijn intrede op de mobiele markt met de introductie van Acrobat® Reader® voor Palm OS® en Pocket PC. Adobe GoLive 6.0 is een belangrijk onderdeel van het creatieproces van content voor internet en draadloze apparatuur en is geïntegreerd in Acrobat, After Effects®, Illustrator®, InDesign®, LiveMotion(tm), Photoshop® 7.0 en Adobe Premiere®.

De Nokia Developer's Suite voor MMS is beschikbaar voor Adobe GoLive 6.0 en kan gratis worden gedownload van www.forum.nokia.com. Kijk voor meer informatie over GoLive opwww.adobe.com/golive.

Over Adobe
Adobe Systems Incorporated (www.adobe.com) werd opgericht in 1982 en ontwerpt bekroonde software voor publicaties via netwerken, waaronder internet, drukwerk, video en draadloze en breedbandtoepassingen. Met de software van Adobe voor grafisch ontwerp, imaging, dynamische media en webdesign kunnen klanten visueel aantrekkelijke informatie creëren en beheren. Adobe is een van de grootste softwarebedrijven ter wereld, met jaarlijkse inkomsten van meer dan 1,2 miljard dollar. Het hoofdkantoor van Adobe is gevestigd in San Jose (Californië).

###

© 2002 Adobe Systems Incorporated. Alle rechten voorbehouden. Adobe, het Adobe-logo, Acrobat, Acrobat Reader, Adobe Premiere, After Effects, GoLive, Illustrator, InDesign, LiveMotion en Photoshop zijn (wettig gedeponeerde) handelsmerken van Adobe Systems Incorporated in de Verenigde Staten en/of andere landen. Nokia is een wettig gedeponeerd handelsmerk van Nokia Corporation. Palm OS is een wettig gedeponeerd handelsmerk van Palm, Inc. Alle overige handelsmerken behoren toe aan de desbetreffende houders.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Text 100 BV
Wilmer Heck
Tel: 020 530 4349
E-mail: wilmerh@text100.nl