Ingezonden persbericht

Persbericht

25 april 2002

Fenestrae maakt i-modeTM toegankelijk voor zakelijke gebruikers ~ KPN Mobile biedt technologische ondersteuning bij uitbreiding capaciteiten Fenestrae MDS ~

Fenestrae, de toonaangevende aanbieder van software-oplossingen voor mobiele en multimedia informatie-uitwisseling, biedt zakelijke gebruikers i-modeTM diensten door middel van een uitbreiding van haar Mobile Data Server (MDS). Om deze ondersteuning van i-mode mogelijk te maken zal KPN Mobile Fenestrae technische ondersteuning gaan bieden. Eerder al kondigde Fenestrae een samenwerking aan met KPN-dochter E-Plus op i-mode gebied.

Terwijl KPN en E-Plus zich richten op het creëren van i-mode diensten voor de Europese consument, heeft Fenestrae volledige i-mode 'always on' capaciteiten toegevoegd aan haar Mobile Data Server (MDS). Hierdoor kan Fenestrae MDS zakelijke gebruikers van i-mode op een veilige en eenvoudige manier toegang bieden tot veelgebruikte zakelijke applicaties zoals Microsoft Exchange en SAP R/3, naast de op consumenten gerichte informatie die door portals voor i-mode diensten en -informatie wordt aangeboden.

KPN en Fenestrae werken al langer samen, onder andere op het gebied van GPRS. KPN is erg blij dat Fenestrae al zo snel met een oplossing voor i-mode komt. In eerste instantie ligt de focus van i-mode op de consumenten toepassing. Net zoals in Japan zullen de i-mode toepassingen voor zakelijke gebruikers volgen. Het aangepaste Mobile Data Server-platform maakt de toegang tot bedrijfsapplicaties via een i-mode telefoon voor zakelijke gebruikers mogelijk - een belangrijke gebruikersgroep voor het succes van i-mode in de toekomst.

"Wij streven ernaar om zakelijke gebruikers toegang te bieden tot informatie die wordt bewaard op de servers van hun bedrijf, ongeacht welk apparaat of welke technologie ze gebruiken," zei Wim de Koning, oprichter en CEO van Fenestrae. "De 'always on' capaciteiten en het 'full-colour' kleurenscherm maken van i-mode een aantrekkelijke optie. Dankzij deze uitbreiding kan Fenestrae i-mode gebruikers met MDS nu een veilige oplossing bieden om toegang te verkrijgen tot al hun bedrijfsinformatie, geïntegreerd in hun i-mode telefoon of PDA."

(310 woorden)

VOOR DE REDACTIE

Over Fenestrae
Fenestrae is opgericht in 1990. Het bedrijf ontwikkelt softwareoplossingen waarmee medewerkers van bedrijven vanaf iedere locatie toegang kunnen verkrijgen tot kritische bedrijfsinformatie en deze kunnen beheren. Fenestrae's softwareoplossingen zijn grensoverschrijdend op het gebied van tijd, media en zakelijke applicaties. Met Fenestrae's bewezen middlewareoplossingen kunnen klanten op een veilige manier hun mobiele apparatuur integreren met bedrijfsapplicaties en e-business oplossingen. Wereldwijd mag het bedrijf meer dan 3.500 bedrijven tot haar klantenkring rekenen. Fenestrae is ook een toonaangevende aanbieder van fax server software en software voor integrated messaging.

Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Den Haag met kantoren in Engeland, Duitsland, Spanje, Amerika, Australië en Hong Kong. De belangrijkste producten van het bedrijf, Faxination en de Fenestrae Mobile Data Server (MDS), worden verkocht via een internationaal partner netwerk dat meer dan 60 landen beslaat. Voor meer informatie kunt u een bezoek brengen aan http://www.fenestrae.com.

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Yvonne van Bokhoven of Viviane Brokerhof van LEWIS: Tel: 0031 (0) 43 356 69 56Fax: 0031 (0) 43 356 69 55 E-mail:yvonnev/vivianeb@lewispr.com
Website:http://www.lewispr.com

Voor meer informatie over Fenestrae, kunt u contact opnemen met Kristen Miller van Fenestrae: Tel: 0031 (0) 70 30 15 100Fax: 0031 (0) 70 30 15 151 E-mail: kristenm@fenestrae.com
Website:http://www.fenestrae.com

i-modeTM and the i-modeTM logo are trademarks or registered trademarks of NTT DoCoMo, Inc.in Japan and other countries.

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Gaetano Martinolaan 95
6229 GS Maastricht

tel: +31 (0) 43 356 69 56
fax: +31 (0) 43 356 69 55
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com