Gemeente Oegstgeest

Milieudienst West-Holland

www.mdwh.nl
Op zoek naar milieuvriendelijke verf? Welk hout is een milieuvriendelijke keuze voor in de tuin? Zijn er natuurexcursies in de regio aanstaande zondag? Vanaf nu kunt u voor het antwoord op deze vragen terecht op de site van de Milieudienst West-Holland: www.mdwh.nl.
Naast het antwoord op deze vragen vindt u op www.mdwh.nl informatie over allerlei andere milieu-onderwerpen. Bijvoorbeeld over het klimaatbeleid, dat de uitstoot van CO2 terug moet dringen. Over bodemsanering en geluidsontheffingen. Feitjeskennis als sterke kant? Met de MQuiz kunt u op de website uw milieukennis testen.

Ook voor bedrijven
De Milieudienst werkt voor de gemeenten Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Warmond en Zoeterwoude. Bedrijven uit deze gemeenten hebben voor het milieutoezicht dus te maken met de Milieudienst West-Holland. Bedrijven moeten immers aan regels voldoen om te zorgen dat het bedrijfsproces veilig en zo milieuvriendelijke mogelijk verloopt. Zo zijn er voor bedrijven regels voor het scheiden van afval. Wist u bijvoorbeeld dat een bedrijf dat meer dan 40 kilo metalen per week afvoert dit gescheiden moet doen? Dit is overigens meestal nog goedkoper ook. Dit, en veel meer informatie voor bedrijven is te vinden op www.mdwh.nl.

De Milieudienst West-Holland voert milieutaken uit voor de gemeenten Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Warmond en Zoeterwoude. De Milieudienst houdt zich bezig met vergunningverlening en handhaving bij bedrijven, klachtenafhandeling op milieugebied en met thema's als duurzaam bouwen, bodembeheer, ruimtelijke ordening, energie en milieucommunicatie.