Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 25-04-2002
Persberichten district Heerlen (RKey; 15.40 u) Donderdag, 25 april 2002

District Heerlen

Heerlen; verdovende middelen en wapens inbeslaggenomen Bij contoles (in het kader van de operatie hartslag) in Heerlen afgelopen woensdag, bleek op de Spoorsingel in Heerlen dat een tweetal mannen (23/39), een man zonder vaste woon/verblijfplaats en de ander uit Spanje, bleek dat die verdovende middelen (bijna elf gram heroine, cocaine en hashish) bij zich hadden. Die werden samen met een zogenaamd klapmes dat een van hen ook bij zich had, inbeslaggenomen en de politie maakt proces-verbaal op. Bij controle op dezelfde Spoorsingel van een 39-jarige Maastrichtenaar kwamen ruim een gram heroine en cocaine tevoorschijn en een 30-jarige man uit Erftstadt (D) bleek een stiletto en een busje traangas bij zich te hebben. Uiteraard werden de verdovende middelen en de wapens eveneens inbeslaggenomen en maakt de politie terzake proces-verbaal op. De politie die aanwijzingen had dat de bewoner van een woning aan de Schandelerstraat in Heerlen handelt in verdovende middelen, ging woensdagavond in diens woning controleren. Daarbij vond de politie ruim 70 gram heroine en enkele XTC-tabletten. Die werden inbeslaggenomen. De bewoner werd op verdenking van handel in verdovende middelen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Heerlen; onder invloed
Bij controle afgelopen nacht, woensdag op donderdag nacht op het Doctor Nolensplein in Heerlen van een 35-jarige automobilist uit Landgraaf bleek dat de man onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat hij ruim driemaal zoveel alcohol in zijn bloed had (ruim 1,5 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Heerlen; zakkenrollerij
Een 45-jarige vrouw uit Valkenburg a/d Geul heeft bij de politie aangifte gedaan van zakkenrollerij. Het slachtoffer ontdekte afgelopen woensdagmiddag dat onbekenden op de Saroleastraat in Heerlen haar beurs uit de tas hadden gestolen. In de beurs bevonden zich papieren en een geldbedrag van vijftig Euro.

Nuth; inbraak
Vanmorgen, donderdagmorgen werd een inbraak ontdekt in een kapsalon aan de Stationstraat in Nuth. Inbrekers hebben vannacht de toegangsdeur geforceerd en hebben de winkel doorzocht. Er werd een geldbedrag gestolen. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een nader onderzoek in.