Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

17 april 2002

30e Batavierenrace extra spectaculair

In de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 april 2002 klinkt om 00:00 uur het startschot voor de dertigste editie van de Batavierenrace. Zevenduizend studenten uit binnen- en buitenland zullen deelnemen aan 's werelds grootste estafetteloop van Nijmegen naar Enschede.

In 2001 kon deze race vanwege MKZ helaas niet doorgaan. Om dit gemis te doen vergeten, heeft de organisatie er alles aan gedaan om van de 30e Batavierenrace een extra spectaculaire lustrumrace te maken. Hierbij zullen verschillende prominenten zoals Erica Terpstra vertegenwoordigd zijn.

Lustrum

De Batavierenrace bestaat 30 jaar en dit moet gevierd worden. Daarom zijn de festiviteiten dit jaar nog grootser aangepakt. Zo is er een lustrumboek en zal er na de prijsuitreiking een spectaculaire lasershow zijn. De politiek zal zich ook inzetten om van deze lustrumrace iets speciaals te maken. Zo zal Tweede Kamerlid en NOC*NSF bestuurslid Erica Terpstra het startschot lossen. Andere prominenten die bij de race aanwezig zijn, zijn Rector Magnificus Van Vught van de Universiteit Twente, Rector Magnificus Blom van de Katholieke Universiteit Nijmegen en Burgemeester Mans van Enschede.

Deelnemers

Ook dit jaar zullen bijna 7.000 studenten van universiteiten en HBO-instellingen hun sportschoenen uit de kast halen om deel te nemen aan dit evenement. Naast de vele Nederlandse studenten zullen ook buitenlandse ploegen uit Duitsland, Engeland, Zwitserland en Slovenië aan de start verschijnen. Ook de hoofdsponsoren CMG en Zorgverzekeraar VGZ hebben hun lopers afgevaardigd; zij zullen samen een ploeg vormen.

Route

De deelnemers lopen vanaf de Katholieke Universiteit Nijmegen, via Duitsland en de Achterhoek, naar de Campus van de Universiteit Twente in Enschede. De Batavierenrace bestaat uit 25 etappes, variërend van 3,5 tot 12,3 kilometer, met een totale loopafstand van ruim 175 kilometer! Over de route verspreid zijn er 500 vrijwilligers in touw die er alles aan doen om de race vlekkeloos te laten verlopen.

Feest

Na de laatste etappes worden de moegestreden atleten over een rode loper naar het spetterende lustrumfeest geleid. Het feest vindt plaats in verschillende gebouwen en tenten op het terrein van de Universiteit Twente, waar ruim 10.000 studenten getuige zullen zijn van een waar muzikaal spektakel. De vermoeidheid van de deelnemers zal plaatsmaken voor een enthousiaste feeststemming en er zal gefeest worden tot in de late uurtjes.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Stichting Batavierenrace

t.a.v. mevrouw A. van Lankvelt

Kwekerijweg 4

6525 RZ Nijmegen

tel.: 024-3615876

fax: 024-3612397

@: nijmegen@batavierenrace.nl

Internet: www.batavierenrace.nl

Er is beeldmateriaal beschikbaar.

B A T A V I E R E N R A C E

Postadres: Universitair Sportcentrum

Kwekerijweg 4

6525 RZ Nijmegen

Telefoon: 024 - 361 5876

Fax: 024 - 361 2397

Email: mailto:nijmegen@batavierenrace.nl

URL: http://www.batavierenrace.nl/