Partij van de Arbeid

PERSBERICHT PVDA

Den Haag 18 april 2002

MACHT VAN DE STEM

Vrouwen en Politiek

Op vrijdag 26 april organiseert de PvdA de conferentie Macht van de Stem over vrouwen en politiek. Tijdens deze openbare bijeenkomst in Almere, met onder anderen Tweede-Kamervoorzitter Jeltje van Nieuwenhoven, PvdA-kamerleden Jet Bussemaker en Mariëtte Hamer, partijbestuurslid Maria Scali en oud-wethouder van Almere Lies Spruyt, staat de positie en invloed van vrouwen in de maatschappij centraal.

Er valt iets te kiezen op 15 mei. Kiezen we voor een solidaire samenleving waar niemand aan de kant staat of is het ieder voor zich? Willen we een samenleving met goede publieke voorzieningen voor iedereen of een maatschappij waar veiligheid en de toegang tot zorg en onderwijs afhankelijk zijn van de dikte van je portemonnee?

Om 11.00 uur opent dagvoorzitter Maria Scali de conferentie. Aansluitend volgt tot 13.00 uur een reeks lezingen over de thema's Vrouw en macht, Macht van de kiezer, Macht van de media en Macht en politiek.

Na de lunch, om 14.00 uur, wordt het programma vervolgd met een aantal workshops waar onder andere gediscussieerd wordt over de wensen ten aanzien van een eventueel regeerakkoord en waar kiezers aan politici duidelijk kunnen maken hoe een land waar vrouwen en mannen willen wonen er uit moet zien.

Om 15.30 uur wordt de stemwijzer Je kunt kiezen gepresenteerd. Onder leiding van Jeltje van Nieuwenhoven wordt gediscussieerd over de vraag welke politieke partij het best voor de belangen van vrouwen opkomt. Tevens wordt de campagnefolder Stem PvdA, kies een vrouw gepresenteerd.

Om 16.15 uur wordt het eerste exemplaar van het boekje In het hart van de partij, over de integratie van de Rooie Vrouwen in de PvdA, aangeboden aan partijvoorzitter Ruud Koole (o.v).

De conferentie wordt om 17.00 uur afgesloten met een drankje.

Locatie: Stadhuis Almere, Stadhuisplein 1, Almere



Partij van de Arbeid