Ingezonden persbericht

[woensdagavond 24/4 stuurden we u per ongeluk een leeg mailtje. Daarvoor onze excuses] Hierbij een persbericht:

Lycos vernieuwt gratis homepage-dienst Tripod

Haarlem, 25 april 2002 - Lycos Nederland heeft haar gratis homepage dienst Tripod vernieuwd. Tripod-gebruikers kunnen vanaf nu gratis gebruik maken van PHP-ondersteuning en een MySQL-database. Tevens zijn handleidingen, naslagwerken en diverse workshops toegevoegd. Tripod maakt het mogelijk om zelf een homepage te maken, publiceren en onderhouden.

Erik Goossens, managing director van Lycos Nederland: "Naast de uitbreiding van de dienst hebben we de afgelopen weken de Tripod servers verhuisd van het Duitse Guetersloh naar Parijs. Daardoor zijn de internetpagina's veel sneller geworden". Bij Tripod krijgen gebruikers vijftig MB webruimte, gratis dataverkeer en ongelimiteerde bestandsgrootte. De vernieuwde dienst biedt ook automatische aanmelding bij zoekmachines, gastenboek, gepersonaliseerde tellers, aanpasbare 404-foutpagina's en webFTP. De dienst is gratis.

De nieuwe Tripod dienst is intern ontwikkeld door het Homepage Building Competence Center in Frankrijk. Met de nieuwe versie versterkt Lycos haar positie in het homepage segment. Lycos Tripod telt meer dan dertien miljoen leden en genereert meer dan 700 miljoen page views per maand.

Over Lycos Nederland
Lycos Nederland - onderdeel van Lycos Europa NV - is sinds september 1997 actief in Nederland. In Nederland behoort Lycos tot de Top 5 meest bezochte portals in Nederland (Nielsen Netratings, januari 2002). Er werken 25 mensen bij het Nederlandse hoofdkantoor in Haarlem. Naast de brede portal propositie is Lycos leidend in Nederland op het gebied van dating (Love@Lycos) en mobiele communicatie (Lycos Mobile Channel).

Over Lycos Europe
Lycos Europe is Europa's leidende internetportal met een netwerk van portals in twaalf landen en tien talen. Lycos is met 2,4 miljard pageviews per maand en een bereik van 27,1% de meest populaire internetbestemming in Europa. Op dit moment kiest een op de drie gebruikers in Europa voor een Lycos merk. Naast Nederland is Lycos actief in de volgende landen: België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Engeland, Italië, Noorwegen, Rusland, Spanje en Zweden. Het hoofdkantoor is gevestigd in Duitsland.


---

---
Voor meer informatie over dit bericht (