Ingezonden persbericht

Van Duuren Media nieuwe speler in uitgeversland

ECK EN WIEL, 20020426 -- Vanaf begin mei liggen de eerste boeken van Van Duuren Media, een nieuwe uitgeverij van computerboeken in de boekwinkel. Van Duuren Media stelt zich tot doel een breed fonds van Nederlandstalige computerboeken aan te bieden, onderverdeeld in een overzichtelijk aantal aantrekkelijke series.

De bewust gekozen onderverdeling in series maakt het voor de consument gemakkelijk om een boek van het gewenste niveau te kiezen. De vier series die de pijlers van de dit jaar uit te brengen boeken vormen, zijn:


...in je broekzak: kleine handzame referentiegidsjes met zeer veel relevante onderwerpen. Leer jezelf... SNEL: eenvoudige leerboeken voor de beginnende gebruiker, op een niet al te hoog instapniveau, maar toch met relevante informatie om snel aan de slag te kunnen Leer jezelf... MAKKELIJK: handzame leerboeken met veel praktische informatie, voor zowel de beginnende als de gevorderde gebruiker Leer jezelf... PROFESSIONEEL: boeken voor de (gevorderde) professional met uitgebreide voorbeelden, veel achtergrondinformatie en zeer praktijkgerichte tips Van Duuren Media heeft een aantal veelgelezen Nederlandstalige auteurs weten aan te trekken, waaronder Erwin Olij en Dennis Gandasoebrata. Alle auteurs zijn professionals uit de praktijk, die weten wat er speelt en bewezen hebben 'lekker te kunnen schrijven'. Samen werken ze voor 2002 aan ruim 20 titels.

Van Duuren Media wil naast computerboeken een aantal interactieve diensten ter ondersteuning aanbieden. Hiertoe behoren het uitgeven van speciale nieuwsbrieven voor zowel de boekhandel als de lezers, het aanbieden van on-line diensten zoals een auteurs- en lezersforum, en het aanbieden van elektronische uitgaven (e-boeken). De voor Nederland en België unieke actie'Registreer uw boek' is een voorbeeld van de onconventionele methoden waarmee Van Duuren Media een groot publiek wil aantrekken.

"In Nederland is absoluut plaats voor een nieuwe uitgeverij van computerboeken", zegt Bob van Duuren, oprichter en directeur van Van Duuren Media. "Wij willen naast het normale boek een groot aantal extra producten aanbieden, waar duidelijk veel behoefte aan is. Dat is aantrekkelijk voor de klant, voor de boekhandel en voor de uitgever."

Bob van Duuren wordt bijgestaan door Wouter Vermeulen, tot voor kort uitgever computerboeken bij Pearson Education Benelux.

Voor meer informatie:
www.vanduurenmedia.nl



Ingezonden persbericht