Ministerie van Financiën

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Plein 2

2511 CR Den Haag

Datum Uw brief Ons kenmerk (Kenmerk)

BFB 2002-00329 M

Onderwerp

Globale Richtsnoeren voor het economische beleid 2002

Hierbij zend ik U, mede namens de minister van Economische Zaken, de Commissie-aanbeveling 2002 over de globale richtsnoeren voor het economische beleid van de Lidstaten en de Gemeenschap. De Commissie heeft haar aanbeveling op 24 april jl. vastgesteld. Tevens wil ik U erop wijzen dat het rapport over de implementatie van de globale richtsnoeren van vorig jaar te vinden is onder de internetlink: www.europa.eu.int/comm/economy_finance/publications/european_economy/implement2001_en.htm

Dit rapport evalueert de implementatie van de aanbevelingen van de globale richtsnoeren 2001 in de Lidstaten en de Gemeenschap en vormt aldus belangrijke input voor de globale richtsnoeren 2002. Verder stuur ik u ter informatie de Voorjaarsvoorspellingen (Spring Forecasts) 2002 van de Commissie.

De globale richtsnoeren zullen in een oriënterend debat in de Ecofin Raad van 7 mei a.s. worden besproken. De Ecofin Raad van 4 juni a.s. zal met gekwalificeerde meerderheid het ontwerp voor de globale richtsnoeren vaststellen. Het ontwerp wordt besproken op de Europese Raad van 21 en 22 juni a.s. Vervolgens zal de Ecofin Raad de globale richtsnoeren definitief vaststellen. De definitieve globale richtsnoeren 2002 zal ik U te zijner tijd eveneens doen toekomen.

De bijgevoegde documenten worden toegezonden aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal, alsmede de Voorzitters van de Algemene Commissie voor Europese Zaken en de Vaste Commissie voor Financiën van de Tweede Kamer.

DE MINISTER VAN FINANCIËN,

Bijlagen:

COMMISSION RECOMMENDATION for the 2002 Broad Guidelines of the Economic Policies of the Member States and the Community

Spring forecasts 2002