Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 26-04-2002 3e persbericht 26 april 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Ludiek verzet bij ontruiming
De ontruiming van een pand aan de Dommelstraat is vrijdag rustig verlopen. Vier gebruikers van het pand gingen het dak op toen de politie kwam. Zij pleegden ludiek verzet door met waterpistooltjes met waterverf naar de slopers te spuiten. Vier politiemensen gingen daarna met overalls aan naar het dak. Ook zij kregen enkele waterverfvoltreffers, maar de schutters gaven zich snel over. Zij werden aangehouden en naar het hoofdbureau gebracht. Na overleg met justitie kregen zij de vrijheid.

Eindhoven: Vrouw verdacht van zakkenrollen
In een winkel aan de Rechtestraat is vrijdag om 15.30 uur een 36-jarige vrouw zonder bekende woonplaats aangehouden. Winkelpersoneel zag dat zij een portemonnee uit de rugzak van een klant pakte. Twee personeelsleden hielden haar aan. Daarbij verzette de vrouw zich en beet een van de personeelsleden in de arm. De politie nam haar over en heeft haar voor onderzoek in de cel gezet.

Eindhoven: Dronken automobilist
Op de Orionstraat is vrijdag om 18.25 uur een 56-jarige Eindhovense automobilist aangehouden. Een getuige had de man slingerend over de Orpheuslaan zien rijden en had de politie gewaarschuwd. De getuige had de man gevolgd. Op de Orionstraat parkeerde de Eindhovenaar de auto. De ter plaatse gekomen politiemensen zagen de man in elkaar gezakt achter het stuur zitten met een wodkafles in de hand. Op de stoel naast hem lag een lege wodkafles. Hij kon niet alleen uit de auto komen. De ademanalyse mislukte, zodat een bloedproef is genomen. Zijn rijbewijs is ingenomen. De auto van de man had verse schade. Het is niet duidelijk waardoor de schade is ontstaan.

Helmond: Zakkenroller
Vrijdag tussen 16.20 en 19.00 uur is de portemonnee van een 54-jarige vrouw uit Gemert gerold. De vrouw winkelde in die tijd in de Elzaspassage. In de portemonnee, die zij in haar tas had gedaan, zaten pasjes en 65,=.

Best: Automobilist ernstig gewond
Een 21-jarige Eindhovense automobilist is vrijdag rond 14.40 uur ernstig gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de A2. De man reed ter hoogte van Best met zijn auto tegen de vangrail aan de rechterkant van de weg. Door de klap kwam de airbag los, maar doordat de man de gordel niet droeg werd hij naar rechts geduwd. Mogelijk is de automobilist met zijn hoofd door de kapotte rechterportierraam naar buiten gedrukt en is toen gewond geraakt aan zijn hoofd. De auto schuurde nog ongeveer 100 meter langs de vangrail. De bestuurder is in kritieke toestand in het MMC in Veldhoven opgenomen.

Middelbeers: Snelheidscontrole
Op de Voorteindseweg is vrijdag tussen 7.35 en 10.35 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 1096 passerende voertuigen reden er 52 te hard. Er is geen hoogste snelheid gemeten. De maximumsnelheid is daar 80 km/u.

Nuenen: Oliespoor
De brandweer is vrijdag om 18.20 uur in actie gekomen om in Nuenen het wegdek schoon te maken. Tussen de kruising Europalaan Vallestap en de Smits van Oyenlaan lag een oliespoor. De weg moest even afgesloten worden voor de schoonmaak. Het is niet bekend wie de olie verloren is.

Reusel: Controle snelheid
Vrijdag tussen 12.00 en 14.30 uur is op de Zeegstraat op snelheid gecontroleerd. Van de 995 passanten reden er 20 te hard. De maximumsnelheid is daar 50 km/u. Er is geen hoogste snelheid gemeten.

Westerhoven: Bromfietscontrole
Op de Hoeverstraat zijn vrijdag tussen 15.00 en 17.00 uur 27 bromfietsen gecontroleerd. Er zijn 12 bekeuringen uitgeschreven, 11 voor een te hoge constructiesnelheid en 1 omdat de bromfiets geen gele plaat had.

Veldhoven: Zakkenrollerij
Vrijdag tussen 14.15 en 14.30 uur is een 44-jarige Eindhovense vrouw het slachtoffer geworden van een zakkenroller. De vrouw winkelde op het Meiveld toen zij merkte dat haar portemonnee gestolen was. In de portemonnee zaten pasjes, een rijbewijs en 50,=.


---

Korpschef Raeven ontvangt in Budapest Hongaarse Onderscheiding


- Waardering voor inzet bij ontwikkeling en samenwerking Hongaarse politie

Budapest / Eindhoven, 26 april 2002 - Ter gelegenheid van de Hongaarse Nationale Politiedag heeft korpschef H.G.J.M. Raeven van politie Brabant Zuid-Oost in Budapest een Hongaarse onderscheiding ontvangen. Uit handen van de Hongaarse minister van Binnen-landse Zaken, de heer Sándor Pinter, kreeg Raeven de versierselen uitgereikt die behoren bij de Orde van H. Gregorius, de beschermheilige van de Hongaarse Politie. Hoofdcommissaris H.G.J.M. Raeven is de eerste buitenlander aan wie deze onderscheiding is toegekend. De onderscheiding is hem toegekend ter gelegenheid van het 10-jarige samenwerkings-verband van de Nederlandse en Hongaarse politie. In het bijzonder werd zijn inzet en bijdrage aan het partnership tussen de Politie Brabant Zuid-Oost en het regionale politiekorps Borsud-Abaúj-Zemplén in het noordoostelijke deel van Hongarije (omgeving Miskcolc) gememoreerd. Hiermee is mede voeding gegeven aan de verdere democratisering van het Hongaarse bestuur, de samenleving en politie.