Muzikaal afscheid van 'bijna Thai' Robin de Ruiter met Willem de Schoone, Willem Ligthart, Bonne Zigtema en Jan Stobbe in Café De Ooievaar

ALKMAAR - Het was Shoreline bassist Willem Schoone die vorige week de uitbater van De Ooievaar Loek Spaans belde en zei: "Weet je dat Robin de Ruiter terug is in Alkmaar uit Thailand en een dezer dagen weer teruggaat naar Thailand?" "Nee?" was het antwoord van de uitbater van de Alkmaarse kroeg maar Loek had gelijk een wedervraag: "Willem, dan moeten jullie bij mij komen spelen. Regel jij dat effe!"

Willem belde een aantal muzikale kanjers uit Alkmaar en de regio en 'Boogie Twice Five' was snel opgericht voor een eenmalig optreden, voordat Robin de Ruiter, de ex-gitarist van ondermeer Shoreline, die het klooster in ging in Thailand, weer teruggaat naar zijn inmiddels tweede vaderland!

Vrijdag 26 april bestaat de band rond gitarist Robin de Ruiter uit Willem Ligthart (nu pianist van Cheers), Bonne Zigtema (zanger/gitarist van Boogie Twice, Bleusix en White lighti'n), Jan Stobbe (drummer) en Willem Schoone (bassist en het gezicht van Shoreline).

Robin zelf heeft een heel lang muzikaal verleden, al begonnen bij een radiopiraat in Langedijk die bijvoorbeeld Koos Alberts heeft gelanceerd. Maar ook als gitarist bij bijvoorbeeld Next One, jawel, samen met Annie Schilder (bekend van BZN) en natuurlijk ook Shoreline. Maar ook grote jam-sessions met alle grote artiesten van Nederland zoals met Hans Dulfer. Ook zijn Elvis Presley acts zijn wereldberoemd in heel Nederland! Toch liggen zijn roots in de country-muziek dus is hij ook een hele goeie vriend van Country Wilma.

Driekwart jaar geleden ging Robin de Ruiter naar Thailand om het klooster in te gaan, maar dat verblijf was heel kort. Toen de gitarist zag hoeveel geld er omging in zijn meditatie-oord, om bij te komen van jarenlang muzikaal beunen, stapte hij er snel uit. Hij kwam terug naar Nederland. Maar Thailand trok en via een baantje als reisgroepenbegeleider in Thailand belandde hij in het onderwijs in het heerlijke warme oord in het Verre Oosten.

Robin, ooit opgeleid als onderwijzer, werd leraar Engels in een plaats even boven Bangkok. Wie Robin al wat jaren kent weet dat hij een pietje precies is en de school veranderde op advies van de nieuwe leraar Engels promt zijn naam en heet nu 'Kanaratbumroongpathhumthani' omdat dat Engels gesproken beter in het gehoor ligt. In Thailand dus! Door Robin zijn bemoeienis is deze school ook al de meest milieuvriendelijke school van heel Thailand. Uren kan hij praten over zijn activeiten in Thailand, op bezoek bij zijn vrienden in Alkmaar.

Het Ministerie van Onderwijs en het CWI (voormalig Arbeidsbureau) in Alkmaar krijgt dan ook nog een 'sneer'! "Ik kreeg laatst, toen ik nog in Nederland was een brief of ik weer wilde herintreden. Dat wilde ik best maar toen ik om een beetje bijscholing vroeg was dat te duur. Nu word ik geprezen door de minister van onderwijs in Thailand!"

Inmiddels was Robin de Ruiter een schitterende Thaise vrouw tegen het lijf gelopen en het was liefde op het eerste gezicht. Hij is nu in Nederland om een verblijfsvergunning voor haar te regelen voor een vakantie van twee maanden, mogelijk al tijdens het Jazz-festival in Alkmaar.

Café de Ooievaar is in Alkmaar gevestigd op het adres Ritsevoort 40.

Loek Spaans heeft vrijdag 26 april vergunning tot drie uur 's nachts!

De entree is vrij omdat het Alkmaarse taxibedrijf Harms de avond zal sponseren! Einde persbericht