NED. ORG. VRIJWILLIGERSWERK

Lintjes na succesvol Internationaal Jaar van Vrijwilligers2001

Op vrijdag 26 april ontvangen Theo van Loon, directeur van Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) en Tineke Lodders, 1e kamerlid voor het CDA en voorzitter van het Nationaal Comité Internationaal Jaar van Vrijwilligers 2001 (IJV2001) een koninklijke onderscheiding uit handen van Margo Vliegenthart. Beiden vanwege hun verdiensten voor het vrijwilligerswerk. Niet alleen tijdens het Internationaal Jaar van Vrijwilligers 2001, maar in hun hele loopbaan.

Deze onderscheiding wordt uitgereikt in het kader van de jaarlijkse lintjesregen en is een expliciete beloning voor hun inzet voor het vrijwilligerswerk maar daarnaast ook een bewijs voor de erkenning ervan.
Theo van Loon ijvert al jaren voor meer erkenning, ondersteuning en promotie van het vrijwilligerswerk. Als directeur van Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk, de koepelorganisatie voor en van vrijwilligersorganisaties, maar ook tijdens zijn vorige directiefuncties in vergelijkbare organisaties.

Tineke Lodders is als voorzitter van het IJV2001 zeer zichtbaar actief geweest en heeft als 'boegbeeld' van het Jaar er mede voor gezorgd dat het IJV2001 en het vrijwilligerswerk nadrukkelijker op de kaart werd gezet. Niet alleen in 2001 maar gedurende haar hele (politieke) loopbaan heeft ze het vrijwilligerswerk gesteund. Ze is ook zelf intensief vrijwillig actief geweest.

Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk is (NOV) is de ondernemende vereniging van en voor vrijwilligersorganisaties, gericht op het stimuleren en versterken van het vrijwilligerswerk in de samenleving. NOV is een landelijke koepelorganisatie voor ruim 300 lidorganisaties. Samen vertegenwoordigen deze organisaties twee van de drie miljoen actieve vrijwilligers die Nederland rijk is. NOV heeft samen met het Nationaal Comité Internationaal Jaar van Vrijwilligers 2001 de landelijke activiteiten in het IJV2001 gecoördineerd en uitgevoerd.

Noot voor de pers
Meer informatie verstrekt Nienke van Helden, Manager Communicatie en Voorlichting Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (tel. 030 2319844, 06 22791807 of e-mail nvhelden@nov.nl).

26 apr 02 07:30