KICI

Wie ontvangt prijs van 5000 euro met '2ndbest award'

WIE ONTVANGT PRIJS VAN 5000 EURO MET '2NDBEST AWARD'?

Op vrijdag 26 april worden in de Grote Kerk van Den Haag de prijswinnaars bekend gemaakt van de door KICI Kledinginzameling gelanceerde prijsvraag '2nd best'. Ruim 100 inzenders van modevakscholen, ontwerpacademies alsmede particuliere ontwerpbureaus hebben textiel op een originele manier hergebruikt en vormgegeven. Concepten van laminaten, tapijten, latexobjecten, harsvoorwerpen en andere creaties van textiel zijn te bezichtigen. Van 16.00 - 19.00 uur zijn alle inzendingen tijdens deze dagtentoonstelling voor het publiek toegankelijk. De prijsuitreiking, met een hoofdprijs van 5000 euro, wordt aangekleed met een modespektakel van UNIC'PS, een ontwerpersduo dat in onmin geraakte textiel transformeren en recyclen. Het eigenzinnige resultaat wordt onder muzikale begeleiding van Joke de Kruif geshowd. De dagtentoonstelling en prijsuitreiking zijn voor het publiek toegankelijk.

KICI, kledinginzamelaar met een CBF-keur
KICI Kledinginzameling is een van de grootste inzamelaars van gebruikte kleding en textiel voor het goede doel in Nederland. Als eerste kledinginzamelaar in Nederland heeft KICI in januari 2001 het CBF-keurmerk ontvangen.
Een fondswervende organisatie met een CBF-keurmerk is een instelling die zich op een verantwoorde wijze inzet voor het 'goede doel'. KICI zamelt al 25 jaar kleding in voor het goede doel. De kleding wordt verkocht aan gespecialiseerde sorteerbedrijven en met deze opbrengst worden goede doelen ondersteund. De ingezamelde kleding wordt voor 90% direct hergebruikt of verwerkt en komt dus niet op de afvalberg terecht. Ook het milieu wordt hiermee ontlast door een vermindering van de uitstoot van verbrandingsgassen. De KICI kledingcontainer die u kunt vinden op ruim 800 locaties in Nederland is dus een uitstekende bestemming voor overtollige kleding en schoenen.

Goede doelen van KICI
Sinds 1999 heeft KICI gekozen voor een samenwerking met de mensenrechtenorganisatie Amnesty International, die gedurende een periode van 5 jaar ruim 2/3 van het nettoresultaat van KICI ontvangt. Amnesty gebruikt het geld voor educatie, voorlichting en campagnes over mensenrechten. Zo steunt KICI dit jaar onder andere het grote Amnesty onderwijsproject 'Dichter bij Vrijheid'. Een landelijk project voor basisscholen dat kinderen laat ervaren wat hun rechten en plichten zijn. Voor Amnesty en KICI een waardevol educatief programma. Verder steunt KICI structureel de
ontwikkelingsorganisaties Hivos en Gered Gereedschap. Daarbij let KICI in eerste instantie op projecten die op lokaal niveau economische ontwikkeling stimuleren. Via de ontwikkelingsorganisatie Mensen in Nood wordt ten tijde van rampen en noodsituaties geld beschikbaar gesteld zodat lokale partners in de betrokken landen directe noodhulp kunnen verlenen. Zo is in 2001 zowel aan de slachtoffers van de aardbevingen van El Salvador en India als aan de Afghaanse vluchtelingen in totaal 35.000 euro geschonken. In 2002 werden de slachtoffers van de vulkaanuitbarsting in Congo met 10.000 euro ondersteund. Op de website van KICI kunt u lezen over de vele kleine projecten die verder financieel ondersteund worden.

informatie voor pers:

Jan Fritz
tel. 070 3830306
fax 070 3851550
e-mail: j.fritz@kici.nl
WWW.KICI.NL pr/voorlichting KICI

15 apr 02 17:09