Erasmus Universiteit Rotterdam

26 april 2002

Tienduizendste bul Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Op vrijdag 26 april reikt de Examencommissie Nederlands Recht, onder voorzitterschap van prof. mr. Richard de Mulder feestelijk de tienduizendste bul van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, Erasmus Universiteit Rotterdam uit.

De basis voor de Faculteit der Rechtsgeleerdheid werd in 1959 gelegd door prof.mr. P. Sanders, hoogleraar Burgerlijk recht aan de toenmalige Nederlandse Economische School. In samenwerking met de bestaande economische opleidingen werd er gestreefd naar een brede algemene opleiding waarin recht en economie samengingen, wat de opleiding aantrekkelijk maakte voor een breed scala aan beroepen. In 1963 ging de opleiding officieel van start met 60 studenten.

Sinds 1963 is er heel wat veranderd. Tegenwoordig telt de faculteit ruim 3400 studenten waaronder een recordaantal van 732 nieuwe eerstejaars in september 2001. Van deze studenten halen er zo'n 260 per jaar hun meestertitel. De meeste Rotterdamse juristen komen naast de typisch juridische beroepen vooral terecht in het bedrijfsleven. Dit laat zien dat de oorspronkelijke doelstelling van de faculteit in al die jaren niet verloren is gegaan. Uit onderzoek blijkt, dat de arbeidsmarkt voor de kwalitatief en professioneel uitstekend opgeleide Rotterdamse juristen altijd open heeft gestaan en dat die positie alleen maar sterker wordt. Met trots wordt nu dan ook de 10.000e meester in de rechten de praktijk in gestuurd.

Tot het moment van uitreiken is het nog geheim wie de 10.000e afstudeerder (m/v) is.

Noot voor de pers
Buluitreiking 26 april 2002
Plaats: Woudestein, Aula
Tijd: 13.30-15.00 uur
Info: Secretariaat Faculteit der Rechtsgeleerdheid, tel. (010) 408 1571
e-mail: sec@frg.eur.nl

INLINE]