Ingezonden persbericht

Nieuwegein, 19 april 2002

Persworkshop over Session Initiation Protocol (SIP)

Geachte redactie,

Avaya organiseert op vrijdag 26 april 2002 een persworkshop over Session Initiation Protocol (SIP). SIP is een nieuw signaleringsprotocol dat in opkomst is als standaard voor het opbouwen, routeren, aanpassen en beëindigen van gesprekken en communicatie via IP-netwerken. Doordat SIP gebruikmaakt van korte en eenvoudige berichten, is het protocol vooral geschikt voor kleine, draagbare apparaten. SIP werkt onafhankelijk van de pakketlaag en kan dus verzoeken afhandelen via nagenoeg elk soort netwerk, waaronder Ethernet, Frame Relay, ATM en SONET.

SIP maakt volgens deskundigen een goede kans om het nieuwe-generatie protocol te worden voor multimediacommunicatie via het internet (inclusief IP-telefonie en unified communication), omdat het raad weet met bestaande netwerken en netwerkapparatuur. Het is niet ondenkbaar dat SIP is voor het telecommunicatiegebruik wat HTTP is geweest voor het internet en de ontwikkeling van het World Wide Web.

Tijdens de persworkshop zal Venkatesh Krishnaswamy, Director of Research for Avaya Labs IP Telephony Systems Realization Group, een toelichting op SIP geven en laten zien welke toepassingen met dit protocol mogelijk zijn.

De persworkshop vindt plaats op vrijdag 26 april 2002 van 10.30 tot 12.30 uur op de Burgemeester Stramanweg 102 j in Amsterdam Zuidoost. Voor meer informatie, aanmelding en een routebeschrijving kunt u terecht bij Marjan Kok van Lammers van Toorenburg PR, telefoon 030 65 65 070, e-mail: avaya@lvtpr.nl

Met vriendelijke groet,

Marjan Kok
Lammers van Toorenburg PR