GroenLinks

GroenLinks Tweede-Kamerfractie Nieuwsbrief 22 april 2002 14:59
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
GroenLinks verkiezingstour deze week

(22 april 2002)

In Haarlem presenteert GroenLinks het Deltaplan Duurzame Energie en komt de Belgische groene minister Magda Aelvoet op bezoek. In Geleen wordt het boekje 'Toekomstdromen' van GroenLinks ten doop gehouden.

Op vrijdagavond 26 april gaat de GroenLinks campagne naar Haarlem. Op de verkiezingsbijeenkomst in Hotel Die Raeckse staat duurzame energie centraal. GroenLinks presenteert het Deltaplan Duurzame Energie. Speciale gast van deze avond is Magda Aelvoet, de Belgische groene minister van Consumentenzaken, Volksgezondheid en Leefmilieu.

Op zaterdagmiddag 27 april gaat de GroenLinks campagne naar Limburg. Vanaf 14.00 uur vindt in Zalencentrum De Hanenhof te Geleen een verkiezingsbijeenkomst van GroenLinks plaats. Centraal staat de ruimtelijke ordening in Nederland. Aan de orde komen de knelpunten in Limburg zoals de A73, IJzeren Rijn, het dubbel spoor en de Grensmaas. GroenLinks presenteert ter plekke het boekje 'Toekomstdromen; beelden en gedachten over de ruimtelijke inrichting van Nederland'. In dit boekje schetsen bekende Nederlanders en GroenLinks politici hun favoriete plek. Een plek die het behouden waard is, of een plek die als voorbeeld dient voor hoe Nederland zou moeten worden. De bijdragen geven de richting aan waar GroenLinks naar toe wil met de inrichting van Nederland.

Programma 26 april Haarlem - Hotel Die Raeckse (Raakse 1-3) aanvang 20.00 uur - presentatie Sylvana Simons


- Actualiteitenpanel; verschillende Kamerleden en Kamerkandidaten geven commentaar op de actualiteit
- Toespraak Paul Rosenmöller

- Presentatie Deltaplan Duurzame Energie door Kamerlid Marijke Vos
- Discussie over duurzame energie: Wie redt het klimaat? Met: Marijke Vos, Magda Aelvoet (groene minister van consumentenzaken, volksgezondheid en leefmilieu in België), Femke Bartels (Greenpeace) en Annemarie Goedmakers (NUON)
Programma 27 april Geleen - De Hanenhof (Groenstraat 44) aanvang 14.00 uur - presentatie Claudia de Breij


- Kennismaking met nieuwe Limburgse GroenLinks-wethouders, zoals Wim Hazeu, de eerste GroenLinks-wethouder in Maastricht.
- Toespraak Paul Rosenmöller (15.00 uur)

- Jongeren praten met Kamerlid Femke Halsema

- Kamerlid Ineke van Gent presenteert het boekje "Toekomstdromen"
- Discussie over de Limburgse knelpunten in de ruimtelijke ordening. Met: kandidaat Wijnand Duyvendak, Kamerlid Hugo van der Steenhoven, Peter Frey (GroenLinks-wethouder te Venlo) en Liesbeth van Soest (Statenlid GroenLinks)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -