Katholieke Universiteit Nijmegen

Erica Terpstra lost startschot
30e aflevering Batavierenrace extra spectaculair In de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 april 2002 klinkt om 00:00 uur het startschot voor de dertigste aflevering van de Batavierenrace,'s werelds grootste estafetteloop. Vorig jaar kon de race vanwege MKZ helaas niet doorgaan. Daarom heeft de organisatie er alles aan gedaan om van de 30e Batavierenrace een extra spectaculaire lustrumrace te maken. Het thema deze lustrumrace is `De rode loper' en dat zal niet onopgemerkt blijven. De festiviteiten worden nog grootser aangepakt, er is een lustrumboek en de lopers worden op het finishterrein onthaald met een spectaculaire lasershow.

Bijna 7.000 deelnemers
Ook dit jaar zullen bijna 7.000 studenten van universiteiten en HBO-instellingen hun sportschoenen uit de kast halen om deel te nemen aan dit evenement. Naast de vele Nederlands studenten zullen ook buitenlandse ploegen uit Duitsland, Engeland, Zwitserland en Slovenië aan de start verschijnen. Ook de hoofdsponsoren VGZ en CMG hebben hun lopers afgevaardigd; zij zullen samen een ploeg vormen.

Route
De deelnemers lopen vanaf de Katholieke Universiteit Nijmegen, via Duitsland en de Achterhoek, naar de campus van de Universiteit Twente in Enschede. De route bestaat uit 25 etappes, variërend van 3,4 tot 12,1 kilometer. De totale loopafstand bedraagt ruim 175 kilometer.

Feest
Na de laatste etappes worden de moegestreden atleten op een rode loper naar het spetterende lustrumfeest geleid. Dat vindt plaats in verschillende zalen van de Universiteit Twente, waar duizenden mensen getuige zullen zijn van waar muzikaal spektakel. De vermoeidheid van de deelnemers zal plaatsmaken voor een enthousiaste feeststemming en er zal gefeest worden tot in de late uurtjes.......

23-4-2002