Gemeente Heusden


Aanvragen leerlingenvervoer schooljaar 2002/2003 Gemeente biedt hulp bij vervoer van en naar school

Om verschillende redenen kan het dagelijkse vervoer van uw kind van en naar school moeilijk zijn. Het kan zijn dat uw kind naar een speciale school gaat, dat uw kind een handicap heeft, of de school erg ver van huis ligt. De gemeente Heusden kan u hierbij de helpende hand bieden in de vorm van leerlingenvervoer. Het kan zijn dat de gemeente Heusden uw kind vervoert of dat u een vergoeding voor het vervoer krijgt. Als u in het schooljaar 2002/2003 gebruik wilt maken van het leerlingenvervoer van de gemeente Heusden, lees dan verder.

Wie kan gebruik maken van leerlingenvervoer?
U kunt leerlingenvervoer aanvragen voor kinderen die naar een speciale school voor basisonderwijs of een school voor speciaal onderwijs gaan. Afhankelijk van de schoolsituatie van uw kind bieden wij verschillende vervoersmogelijkheden aan. Verder kunt u een vergoeding voor het leerlingenvervoer aanvragen als u als ouders bewust kiest voor een basisschool met een bepaalde onderwijsrichting (gereformeerd, antroposofisch, katholiek, openbaar etc.), die verder dan 4 km van uw woning staat. Het is ook mogelijk om een vergoeding aan te vragen als uw kind een school voor basisonderwijs of voortgezet onderwijs bezoekt en vanwege een lichamelijke, verstandelijke of zintuiglijke handicap niet zelfstandig van het openbaar vervoer gebruik kan maken.

Wat kost het leerlingenvervoer?
Als de gemeente uw kind vervoert, moet u daarvoor een eigen bijdrage betalen. Indien u een vergoeding voor vervoer krijgt, dan wordt deze bijdrage met de vergoeding verrekend. De hoogte van de eigen bijdrage is op dit moment nog niet bekend.

U betaalt dit bedrag alleen als uw kind naar een school voor basisonderwijs, een speciale school voor basisonderwijs of een school voor speciaal voortgezet onderwijs (alleen voor kinderen die vorig jaar ook al een vergoeding kregen) gaat. Gaat uw kind naar het speciaal onderwijs of heeft uw kind een lichamelijke, verstandelijke of zintuiglijke handicap, waardoor het niet zelfstandig van het openbaar vervoer gebruik kan maken, dan betaalt u geen eigen bijdrage. Ook als uw belastbaar gezinsinkomen over 2000 lager is dan _ 19.900,- hoeft u geen eigen bijdrage te betalen. U moet dan wel bewijsstukken van uw inkomen meesturen.

Hoe vraag ik leerlingenvervoer aan?
U kunt een aanvraagformulier voor het leerlingenvervoer afhalen bij de gemeente Heusden. Natuurlijk kunt u het formulier ook telefonisch aanvragen.

Vraag uw formulier meteen aan, want alle aanvragen voor het komende schooljaar moeten VOOR 17 MEI teruggestuurd zijn!. Houdt u er rekening mee dat de school soms een gedeelte van het formulier in moet vullen. In de meivakantie van 27 april tot en met 12 mei zijn de scholen gesloten. Het is dus verstandig het formulier voor die tijd door de school te laten invullen.

Als uw kind al gebruikt maakt van het leerlingvervoer of als u op dit moment een vergoeding voor het leerlingenvervoer krijgt, hebt u waarschijnlijk al een aanvraagformulier voor het schooljaar 2002/2003 ontvangen. Als u geen formulier ontvangen hebt, kunt u dit telefonisch aan ons doorgeven en sturen we u alsnog een formulier toe.

Aanvragen die voor 17 mei 2002 binnen zijn, worden nog voor de vakantie afgewerkt!

Meer informatie
Het is niet eenvoudig aan de hand van deze publicatie te bepalen of uw kind wel of niet voor leerlingenvervoer in aanmerking komt. Belt u daarom gerust met de gemeente Heusden voor meer informatie. Het telefoonnummer is (073) 513 17 89. Ook voor het aanvragen van een formulier kunt u dit nummer bellen.