Provincie Zuid-Holland

Persbericht

25-04-2002

Provincie reserveert ruim vier miljoen voor stedelijke vernieuwing Vijf projecten gehonoreerd

Gedeputeerde Staten (GS) van Zuid-Holland reserveren dit jaar ruim vier miljoen euro voor stedelijke vernieuwing. Dit geld wordt verdeeld over vijf projecten. De gemeenten Giessenlanden, Hillegom, Leiderdorp, Liesveld en Zevenhuizen/Moerkapelle krijgen een bijdrage.

In 2002 reserveren GS voor de tweede maal ISV -gelden voor gemeenten die budget kunnen ontvangen op basis van concrete projecten, de zogeheten projectgemeenten. Vijf gemeenten hebben projecten ingediend die voldoen aan de criteria die GS daarvoor hanteren. GS hebben bij hun keuze vooral gekeken naar de sociale, economische en milieu-aspecten van de projecten.

De projecten waarvoor ISV wordt gereserveerd liggen in de gemeenten Giessenlanden, HilIegom, Leiderdorp, Liesveld en Zevenhuizen-Moerkapelle. Opvallend is dit jaar het hoge aandeel van plannen voor integrale vernieuwing van het dorpscentrum, waarbij meerdere kansen in een gebied worden gecombineerd. Het gaat dan bijvoorbeeld om uitplaatsing van hinderlijke bedrijven, bodemsanering, woningbouw voor bijzondere groepen, verbetering van zorgvoorzieningen en aanpak van de openbare ruimte.

Naast deze reservering komt er voor drie projecten een bijdrage voor bodemsanering en krijgen vier gemeenten geld voor de sanering van geluidhinder.