Provincie Zuid-Holland

sociaal beleid
Provincie stelt geld beschikbaar

Persbericht

25-04-2002
140.000 euro voor sociaal beleid
Provincie stelt geld beschikbaar

De provincie Zuid-Holland stelt ¤100.000 beschikbaar aan het platform 'de Arme Kant van Zuid-Holland'. Tevens heeft zij ¤40.000 toegezegd aan Tympaan, een instituut voor zorgbeleid in Zuid-Holland dat activiteiten van het platform 'arbeidsongeschikten' (AO) ondersteunt. In de provincie Zuid-Holland zijn zo'n 200.000 mensen aangewezen op een uitkering als gevolg van arbeidsongeschiktheid.

Het platform de Arme Kant van Zuid-Holland is een samenwerkingsverband van zo'n 50 organisaties gericht op het terugdringen van effecten van verarming en op het bevorderen van maatschappelijke participatie. Het platform zal het geld voor diverse activiteiten gebruiken, zoals een experiment voor alleenstaande vrouwen die thuis kunnen werken via hun computer. De effecten van verarming op kinderen worden aan het licht gebracht door het organiseren van studiedagen en theatervoorstellingen. Daarnaast organiseert het platform eind 2002 een politiek café met het oog op de provinciale verkiezingen begin 2003.

Tympaan wil het komende jaar met de provinciale subsidie de verschillende AO- platforms (door middel van cursussen) stimuleren om op te komen voor de belangen van en voor arbeidsongeschikten. Edit Hallensleben, gedeputeerde met o.a. Sociaal Beleid in haar portefeuille, hecht groot belang aan de versterking van sociaal kwetsbare groepen in Zuid-Holland. "Uitbreiding van het aantal organisaties, vaak lokale AO-platforms, en verbeterde informatie-uitwisseling tussen AO-platforms moet uiteindelijk leiden tot het scherp in de gaten houden van het sociale gehalte van overheden en uitvoeringsorganisaties zoals het GAK en de Sociale dienst", aldus Hallensleben.