SOLAR/BRINKMAN & GERMERAAD BV

Overname Electro Automatisering Smelt een feit

Overname door Solar/Brinkman & Germeraad:
sterke 3e positie op de Nederlandse elektrotechnische groothandelsmarkt.

Solar/Brinkman & Germeraad B.V. heeft op 23 april jl. met de N.V. Twentsche Kabel Holding overeenstemming bereikt over de overname van de elektrotechnische groothandel Electro Automatisering Smelt (EAS). De kernactiviteiten van EAS bestaan uit het leveren van elektrotechnische producten en componenten aan industrie, machinebouw, panelenbouw, installatiebedrijven en utiliteit. EAS zal deel uitmaken van de elektrotech-nische groothandel Solar/Brinkman & Germeraad, een dochteronderneming van het Deense concern Aktieselskabet Nordisk Solar Compagni, beter bekend als de Solar Groep.

Overname past in strategie
Door het samengaan van Solar/Brinkman & Germeraad en EAS heeft zich een nieuwe belangrijke speler in de top drie van de Nederlandse elektrotechnische groothandels geprofileerd. De overname van EAS past in de strategisch gewenste verdere versterking van de Nederlandse elektrotechnische groothandelsactiviteiten van Solar/Brinkman & Germeraad binnen de Solar groep.

EAS en Solar/Brinkman &Germeraad zijn beiden middelgrote spelers op de Nederlandse markt met elk hun specifieke marktbenadering. De overname van EAS door Solar/Brinkman & Germeraad levert een sterke technische en logistieke combinatie op, die met in totaal 24 vestigingen, haar concurrentiepositie op de Nederlandse markt verder kan uitbreiden en goede mogelijkheden ziet voor verdere groei.

Door de samenvoeging kan de nieuwe combinatie profiteren van een verdere schaalvergroting door een ...

- complementair dienstenpakket met gecombineerde kennis;
- complementaire klantenkring;

- gemeenschappelijke cultuur en gelijke opbouw van de beide organisaties;

- goede mogelijkheden tot schaalvergroting;
- strategisch substantiële aanwezigheid in heel Nederland; waardoor omzet en resultaat zullen toenemen.

Met dochterondernemingen in Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland, Duitsland, Polen, België, Nederland en op de Faroer Eilanden, is de Solar groep één van de meest vooraanstaande elektrotechnische groothandelsgroepen in Noord-Europa. De Solar groep heeft een jaaromzet van ongeveer EUR 800 miljoen, heeft meer dan 120 verkoopkantoren en zeven centrale magazijnen. In de Solar Groep zijn circa 2.500 mensen werkzaam.

Inlichtingen:
Solar / Brinkman & Germeraad BV
Postbus 183
6920 AD Duiven
Tel. +31 (26) 365 29 11
Fax +31 (26) 365 23 90
E-mail: algmeen@beng.nl
Website: www.beng.nl

Links:
Solar/Brinkman & Germeraad BV: http://www.beng.nl Aktieselskabet Nordisk Solar Compagni: http://www.solardis.com Electro Automatisering Smelt BV: http://www.eas.nl N.V. Twentsche Kabel Holding: http://www.tkh.nl

26 apr 02 09:28