Gemeente Oud-Beijerland

Evenementenkalender

Wat is er de komende tijd in Oud-Beijerland te doen? Hieronder volgt een overzicht van de belangrijkste evenementen / gebeurtenissen.

26-04-02

Sponsorloop

Sabina van Egmondschool

27-04-02

Viering 5 mei, verjaardag Z.K.H. Willem Alexander en het huwelijk

Centrum

30-04-02

Oranjemarkt

Adm. De Ruyterstraat

30-04-02

Truckersrit

Hoeksche Waard

30-04-02

Activiteiten Oranjevereniging

Centrum

03-05-02

Ernst Bobbie en de rest

De Boogerd

04-05-02

Dodenherdenking

11-05-02

Landelijke fietsdag

11-05-02

Geraniummarkt

West-Voorstraat

25-05-02

Fancy-fair

De Kriekenhof

25-05-02

Bazar/loterij/rommelmarkt

Muziekvereniging Harmonie

25-05-02

10-jarig jubileum G-Voetbal

VV Zinkwegse Boys

25-05-02

Wielerronde

Omloop van de Hoeksche Waard

Voor meer informatie over de bovenstaande evenementen / gebeurtenissen kunt u contact opnemen met de gemeente Oud-Beijerland, tel. 0186 646 541.

Koninginnedag

FESTIVITEITEN 27 EN 30 APRIL

De komende week staan een aantal festiviteiten op het programma, namelijk: de Opening van het Marktplein en winkelpromenade en Bevrijdingsdag op zaterdag 27 april en Koninginnedag op dinsdag 30 april.

Opening van het Marktplein en winkelpromenade

Op zondag 27 april wordt het gerenoveerde centrum van Oud-Beijerland officieel geopend. De laatste maanden heeft het centrum van Oud-Beijerland een opknapbeurt ondergaan: de trottoirs zijn opnieuw bestraat, langs de Vliet zijn nieuwe kademuren aangebracht en tot slot heeft het Marktplein een geheel nieuw uiterlijk gekregen. De officiële openingshandeling wordt omstreeks 15.00 uur verricht door burgemeester B.B.M. van der Hart en de wethouders A. Admiraal en G. de Man.

Viering Bevrijdingsdag

Naast de opening van het Marktplein en de winkelpromenade, worden op deze dag nog veel meer festiviteiten georganiseerd. Aangezien Bevrijdingsdag (5 mei) dit jaar op een zondag valt, is de viering van deze dag verplaatst naar de verjaardag van Z.K.H. Prins Willem Alexander op 27 april 2002. Daarnaast staat deze dag tevens in het teken van het huwelijk van Z.K.H. Prins Willem Alexander en Máxima Zorreguieta. De gehele dag valt er van alles te beleven, zoals Argentijnse dans en muziek, een kermis, een modeshow, de traditionele lampionnenoptocht en nog veel meer.

Een overzicht van de alle festiviteiten kunt u terug vinden in het feestprogrammaboekje van de oranjevereniging.

Koninginnedag

Ook op Koninginnedag barsten de festiviteiten weer los. Zo zijn er bijvoorbeeld diverse muziek- en dansfestiviteiten op het Podium over de Vliet, de oranjemarkt bij de parkeerterrein van de gedachteniskerk aan de Adm. De Ruijterstraat hoek Oost-Voortsraat en de bekende Hoeksche Waardse truckersrit. De dag wordt afgesloten met feest en muziek op diverse locaties.

Een leuke bijkomstigheid is dat op deze dag in Oud-Beijerland gratis geparkeerd kan worden.

Het gemeentehuis is op deze dag gesloten. Woensdagochtend zijn wij u vanaf 08:30 uur graag van dienst.

Het uitsteken van de vlag

Op beide dagen mag de Nederlandse vlag uitgestoken worden. Echter op zaterdag 27 april is er sprake van "beperkt vlaggen" en op dinsdag 30 april van "uitgebreid vlaggen". Wat betekent dit? Bij uitgebreid vlaggen wordt de vlag uitgestoken van alle rijksgebouwen. Bij beperkt vlaggen behoeft de vlag alleen te worden uitgestoken van de hoofdgebouwen van de departementen alsmede de hoofdgebouwen van de niet (rechtstreeks) onder de departementen vallende instellingen.

Op beide dagen geldt echter dat de Nederlandse Vlag gehesen wordt met oranje wimpel. Daarnaast behoort het uitsteken van de Nederlandse vlag niet tussen zonsondergang en zonsopgang plaats te vinden. De vlag moet daarom bij zonsondergang worden binnengehaald.

Opruimwerkzaamheden

De festiviteiten brengen een hoop gezelligheid, maar ook een hoop rommel met zich mee. Om ervoor te zorgen dat alles weer net zo netjes wordt als voorheen, wordt zaterdag 27 april vanaf 22.00 uur en woensdagochtend 1 mei vanaf 06:00 uur gestart met de opruimwerkzaamheden in het centrum. De werkzaamheden worden uitgevoerd door schoonmaakbedrijf Verhuco met een veegmachine en drie bladblazers. De werkzaamheden kunnen enige geluidsoverlast veroorzaken, hiervoor vragen wij uw begrip.

Pas 65

Pas 65+, de kortingpas voor ouderen

De Pas 65+ geeft recht op korting (o.a. bus, metro, tram, museum, bioscoop, dierentuin). Iedereen die 65 jaar of ouder is kan deze pas aanvragen.

De aanvraag moet persoonlijk gedaan worden bij afdeling Publiekszaken en u dient één recente pasfoto en een geldig legitimatiebewijs mee te nemen. De pas kost u 6,90. U krijgt de pas meteen mee.

Bij de afdeling Publiekszaken ontvangt u bij het aanvragen een informatieblad waarin de kortingsmogelijkheden worden genoemd. Indien u vragen heeft kunt u ook bellen: 646777.

Schadeoverzicht maart 2002

In de maand maart 2002 is er schade ontstaan o.a. door vandalisme aan gemeentelijke eigendommen:

Schade aan: geschatte kosten:

Straatwerk (Korengracht, L.J. Costerstr., Hortensiastr., V.d. Veldepad) 257
Lichtmasten (Peperstraat, Kloosring) 747
Straatmeubilair (Poortlaan, Uitloop, K. Doormanstr., H. Parkhurstweg, e.a.) 1.685
Verkeersborden (Pascalstraat, HBS-Laan, Oude Tol, J.v.d. Heijdenstr. e.a.) 670
Bushokje (K. Doormanstraat) 1.247
Bomen/plantsoen (Laningpark, J.v.d. Heijdenstraat) 1.587 Zwembad Oude Tol 230
Totaal 6.423,--

De gemeente zal proberen de schade op de daders te verhalen. Niet in alle gevallen is echter een dader aan te wijzen en draait de gemeente (en dus de gemeenschap) voor de kosten op. Bent u getuige van vandalisme (of het nu gaat om particuliere of gemeentelijke eigendommen) waarschuw dan zo snel mogelijk de politie tel. 0900-8844! Dit schadeoverzicht betreft alleen schademeldingen van de dienst Ruimte.

Vergaderagenda

In onderstaand vergaderschema ziet u welke gemeentelijke (commissie)vergaderingen c.q. activiteiten plaatsvinden in de komende weken. De agendas publiceren wij in de week voorafgaand aan de betreffende vergaderingen.

De vergaderingen zijn openbaar en worden gehouden in het Gemeentehuis en beginnen om 20.00 uur (tenzij anders aangegeven). Indien u belangstelling heeft om één of meerdere vergaderingen bij te wonen op de publieke tribune, dan bent u van harte welkom.

6

mei

Oud-Beijerlandse Senioren Advies Raad (aanvang 14.00 uur)

13

mei

Commissie Ruimtelijke en Economische zaken;

14

mei

Commissie Openbare Werken, Volkshuisvesting en Milieu;

16

mei

Commissie Algemene Zaken;

21

mei

Commissie Welzijn;

23

mei

Commissie Onderwijs, Sport, Recreatie en Toerisme

27

mei

Raadsvergadering;

Start inschrijving 27 singelwoningen Poortwijk II

START INSCHRIJVING 27 SINGELWONINGEN POORTWIJK II, DEEL 2 VANAF 25 APRIL 2002

Binnenkort wordt er gestart met de bouw van 27 singelwoningen vanaf 305.000,00 v.o.n..

Inwoners van en economisch c.q. maatschappelijk gebondenen aan Oud-Beijerland en inwoners van de Hoeksche Waard krijgen, volgens een door burgemeester en wethouders bepaalde prioriteitstelling, als eerste de gelegenheid een woning te kopen.

Aanmeldingsformulieren en nadere gegevens omtrent de woningen en de prioriteitstelling zijn vanaf 25 april af te halen bij de receptie van het gemeentehuis aan de W. van Vlietstraat 6 in Oud-Beijerland, openingstijden: dagelijks van 8.30 uur tot 17.00 uur. De aanmeldingsformulieren dienen volledig ingevuld uiterlijk maandag 6 mei 2002 voor 17.00 uur te zijn ingeleverd bij de gemeente.

Bij latere inlevering wordt u achteraan de lijst geplaatst. Aanvullende informatie m.b.t. de woningen kunt u inwinnen bij makelaardij Drs. Van Herk, De Linie 3a, Capelle a/d IJssel tel. 010-2582900.

Bekendmakingen

Burgemeester en Wethouders van Oud-Beijerland geven kennis van het feit dat het college van burgemeester en wethouders van plan is om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan en bouwvergunning te verlenen voor:

het vergroten van een woning aan de 1e Kruisweg 13; het vergroten van de zolderverdieping aan de Burhille 9; het vergroten van de zolderverdieping aan de Wielsingel 50; het vergroten van een schuur/hal aan de Uitloop 34 en het vergroten van een woning aan de Karel Doormanstraat 14.

De desbetreffende stukken liggen met ingang van 26 april 2002 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage op de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling van de dienst Ruimte in het gemeentehuis, W. van Vlietstraat 6 (geopend op werkdagen van 09.00 - 12.30 uur en volgens afspraak).

Een ieder kan gedurende de termijn van terinzageligging schriftelijk zijn zienswijze tegen het verlenen van vrijstelling naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland, Postbus 2003, 3260 EA Oud-Beijerland.


* * * * *

Burgemeester en Wethouders van Oud-Beijerland geven kennis van het feit dat het college van burgemeester en wethouders van plan is om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan voor het plaatsen van een tuinhuisje aan de Hoepelmaker 8.

De desbetreffende stukken liggen met ingang van 26 april 2002 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage op de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling van de dienst Ruimte in het gemeentehuis, W. van Vlietstraat 6 (geopend op werkdagen van 09.00 - 12.30 uur en volgens afspraak).

Een ieder kan gedurende de termijn van terinzageligging schriftelijk zijn zienswijze tegen het verlenen van vrijstelling naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland, Postbus 2003, 3260 EA Oud-Beijerland.


* * * * *

Burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland maken bekend dat zij hebben besloten;

1. aan te leggen een algemene gehandicaptenparkeerplaats aan de Oost-Voorstraat, het meest noordelijke parkeervak gelegen direct nabij het Marktplein.

2. aan te leggen een algemene gehandicaptenparkeerplaats aan de Gerard Doustraat, het meest zuidelijke parkeervak direct naast het perceel Gerard Doustraat nr. 16.

3. aan te leggen een algemene gehandicaptenparkeerplaats aan de Burg. Hammerbaan, het tweede meest zuidelijke parkeervak nabij het perceel Burg. Diepenhorstsingel nr. 29.

Tegen dit besluit kan iedere belanghebbende, binnen een termijn van zes weken, een schriftelijk en gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders.

De volledige tekst van de verkeersmaatregel ligt vanaf vrijdag 26 april a.s. ter inzage bij de afdeling Openbare Werken van de dienst Ruimte aan de W. van Vlietstraat nummer 6 (geopend van 09.00 tot 12.30 uur en verder op afspraak).

Bekendmakingen AWB en Woningwet

AWB

Bekendmakingen

Datum publicatie : 24 april 2002

Het gemeentebestuur van Oud-Beijerland maakt de volgende besluiten bekend :

Verzending d.d.

Zakelijke inhoud

Naam en adres

direct-belanghebbende

Dienst

Bouwvergunning verleend voor:

15-04-2002

het plaatsen van een dakopbouw op het perceel Zoomwijcklaan 23;

De heer W.P.E. Eikelenboom Zoomwijcklaan 23 3262 CM

2

15-04-2002

het plaatsen van een houtkachel op het perceel Bachlaan 200;

De heer A.N. Versloot Bachlaan 200 3261 WC

2

17-04-2002

het plaatsen van een berging op het perceel Koninginneweg 104;

De heer H.W. Hulleman, Koninginneweg 104, 3262 JD

2

17-04-2002

het plaatsen van een garage/berging op het perceel Ribesstraat 33;

De heer R. de Kamer Ribesstraat 33 3261 AR

2

17-04-2002

het plaatsen van een tuinhuisje op het perceel Dr. Herskade 9 en 11;

De heer H.W.G. Plug Stravinskypad 21 3261 WT

2

Kapvergunning verleend voor:

Bouwvergunning van rechtswege verleend voor:

Positieve reactie op melding bouwvoornemen voor:

15-04-2002

het plaatsen van een tuinhuisje op het perceel Bellinistraat 1;

De heer P.N. de Vries Bellinistraat 1 3261 WE

2

15-04-2002

het plaatsen van een tuinhuisje op het perceel op Zaldemaker 18;

De heer H. Butter Zadelmaker 18 3262 DH

2

Sloopvergunning verleend voor:

15-04-2002

het slopen van een opslagplaats op het perceel Steenenstraat 11-13;

De Vijf Heeren BV s-Gravenweg 306 3062 ZM Rotterdam

2

Overige vergunningen/vrijstelling/ontheffing verleend voor:

16-04-2002

het organiseren van het 25-jarig bestaan van de Volkstuinvereniging op zaterdag 1 juni 2002

Volkstuinvereniging Oud-Beijerland De heer J.P.M. Jansen HBS-laan 16 3262 JB Oud-Beijerland

3

BEZWAREN

In veel gevallen kan een belanghebbende tegen een besluit bezwaren indienen. De bezwaren moeten schriftelijk en gemotiveerd binnen zes weken volgende op de dag van verzending van het besluit (zie bovenstaand schema) worden ingediend bij het gemeentebestuur, Postbus 2003, 3260 EA Oud-Beijerland.

Na de indiening kan de belanghebbende, die de behandeling van het bezwaarschrift niet kan afwachten, aan de President van de Rechtbank te Dordrecht een voorlopige voorziening vragen (waarover griffierecht verschuldigd is).
Nadere informatie m.b.t. de besluiten is verkrijgbaar bij :


1. Dienst Samenleving, W. van Vlietstraat 6, tel. 64 67 77
2. Dienst Ruimte, W. van Vlietstraat 6, tel. 64 66 39
3. Stafafdeling Bestuurs- en Managementondersteuning, W. van Vlietstraat 6, tel. 64 65 41

WONINGWET

Openbare bekendmaking ingevolge artikel 41 van de Woningwet.

Lijst van bij de gemeente binnengekomen aanvragen tot het verstrekken van een bouw- of sloopvergunning :

aanvraag

ingediend d.d.

zakelijke inhoud

naam en adres aanvrager

Bouwvergunningsverzoek tot het :

10-04-02

vergroten van een woning op het perceel Beetwortelweg 54;

De heer H.C. Kühlman Beetwortelweg 54 3263 EA Oud-Beijerland

11-04-02

vernieuwen van een basketbalveld op het perceel Randweg 2;

Gemeente Oud-Beijerland Afdeling Groenvoorziening Postbus 2003 3260 EA Oud-Beijerland

15-04-02

vergroten van een woning op het perceel Händelstraat 5;

De heer A. van Schaik Poortlaan 53 3261 PA Oud-Beijerland

15-04-02

vergroten van een woning op het perceel Händelstraat 1;

De heer H. Hoogmoed Multatulipad 72 3261 SM Oud-Beijerland

15-04-02

vergroten van een woning op het perceel Händelstraat 3;

De heer K. Visser Kempenaar 16 3263 PC Oud-Beijerland

15-04-02

plaatsen van een dakkapel op het perceel Beetwortelweg 67;

De heer M. de Jong Beetwortelweg 67 3263 EA Oud-Beijerland

15-04-02

plaatsen van een dakkapel op het perceel Zinkweg 164;

De heer D. Schoffelmeer Zinkweg 164 3262 BG Oud-Beijerland

15-04-02

plaatsen van een serre op het perceel Houtmanstraat 5;

De heer F.R. Otting Houtmanstraat 5 3262 EG Oud-Beijerland

16-04-02

wijzigen van een achtergevel op het perceel Sportlaan 4;

De heer G.W.A. Arends Sportlaan 4 3261 AV Oud-Beijerland

Sloopvergunningsverzoek tot het:

N.B.: Nadere informatie daarover is verkrijgbaar bij de Dienst Ruimte, W. van Vlietstraat 6, tel. 64 66 39