Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-04-2002 Persberichten district Eemland zuid, 09.20 uur

Brand in woning

AMERSFOORT- Op donderdagochtend ontstond brand in een woning gelegen aan de Operaweg.

Omstreeks 08.30 uur zat een 53-jarige bewoonster in haar woonkamer. Plotseling hoorde ze een harde knal en zag rook uit de keuken komen. Een buurman hoorde de klap ook en ging poolshoogte nemen. Hij zag dat in de woning de brand in de keuken woedde. De flatbewoner draaide het gas van het fornuis uit en beiden verlieten de woning.

De gewaarschuwde brandweer bluste de brand. Vermoedelijk heeft de afzuigkap vlam gevat en is de brand onstaan. De woning liep brand en roetschade op en niemand raakte gewond.

Aanrijding fiets/auto

AMERSFOORT- Op donderdagmiddag vond er omstreeks 15.15 uur een aanrijding plaats op de Meester Pennewipstraat waarbij een fietser gewond raakte. De 15-jarige fietster uit Amersfoort reed over de Meester Pennewipstraat en liet hierbij een personenauto niet voor gaan. Een aanrijding volgde en het meisje raakte licht gewond aan haar knie en kon na behandeling door het ambulancepersoneel haar weg vervolgen.

Aanrijding fiets/voetganger

AMERSFOORT- Op donderdagmiddag vond er omstreeks 14.30 uur een aanrijding plaats waarbij twee personen licht gewond raakten. Bij de kruising Utrechtseweg met de Vlasakkerweg stak een 67-jarige vrouw uit Amersfoort bij groen licht de weg over. Een 78-jarige fietser uit Amersfoort reed door het rode verkeerslicht en reed de vrouw aan. Beide weggebruikers liepen schaafwonden op en deze werden behandeld door het ambulancepersoneel.