Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-04-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.45 uur

Aanrijding

UTRECHT- Donderdagmiddag is een 49-jarige vrouw uit Utrecht gewond geraakt door een aanrijding met een betonwagen op de Kardinaal De Jongweg.

Omstreeks 15.30 uur liep de vrouw op het trottoir bij de bushalte op de Kardinaal De Jongweg, ter hoogte van de Mr. Tripkade. Op een gegeven moment zag zij een betonwagen uit de richting van het Eijkmanplein naderen en zij stapte vermoedelijk opzettelijk voor deze vrachtauto. De bestuurder, een 48-jarige man uit Houten, probeerde nog te remmen maar kon een aanrijding niet voorkomen. De politie kwam snel ter plaatse en sloot, gezien de ernst van het ongeval, de Kardinaal De Jongweg deels af. De vrouw is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, waar vooralsnog alleen een gebroken rib werd geconstateerd.Uit onderzoek bleek dat de bestuurder van de betonwagen op het moment van het ongeval, niet te hard reed.

Aanhouding dronken automobilist

UTRECHT- In de nacht van donderdag op vrijdag hield de politie een 30-jarige man uit Vianen aan omdat hij onder invloed van alcohol reed.

Om 01.00 uur zagen politiemensen de man rijden op de Willem Van Noortstraat. Hij reed met zijn auto slingerend over de weg, wat aanleiding was om hem te controleren. Uit de blaastest bleek dat de man teveel alcohol had gedronken en hierop werd hij aangehouden. Op het bureau bleek hij een alcoholpromillage in zijn lichaam te hebben van 1.85, terwijl 0.50 is toegestaan. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Verkeersconflict

UTRECHT- Donderdagavond ontstond er een conflict tussen een buschauffeur en wegwerkers op het verkeersplein Hooggelegen.

Om 23.00 uur reed een 48-jarige bestuurder uit Haastrecht met zijn bus over het plein in de richting van de Rijksstraatweg. In de bocht was door wegwerkers een afzetting geplaatst, welke door de buschauffeur werd genegeerd. Hij reed hierbij stapvoets, maar veroorzaakte door zijn verkeersgedrag gevaar voor de wegwerkers. Hierdoor ontstond een conflict tussen de buschauffeur en de wegwerkers, wat een verkeerschaos tot gevolg had. De politie werd gewaarschuwd en deze heeft bemiddeld tussen de partijen. Vanwege zijn verkeersgevaarlijke gedrag is de 48-jarige buschauffeur proces-verbaal aangezegd. De chauffeur heeft tevens aangifte gedaan van bedreiging door een van de wegwerkers.

Aanhouding na achtervolging

UTRECHT- Donderdagavond heeft de politie een 17-jarige jongen aangehouden na een achtervolging op de motor.

Om 20.05 uur gaven politiemensen aan de meldkamer de melding dat een drietal jongens op scooter hen had uitgedaagd en niet wilden stoppen in de omgeving van de Amaliastraat. Hierop gingen collegas op de motor ter plaatse. Bij het zien van de motoragent ging het drietal er vandoor op twee scooters. De motoragent zette de achtervolging in, die liep via de Croesestraat, Waalstraat en de Maasstraat. Op de Maasstraat werd door een omstander opzettelijk een bal naar het hoofd van de motoragent geschopt.

De achtervolging ging verder via de Rijnlaan, Jutfaseweg richting het Cammingaplantsoen. Op de Wijnesteinlaan gingen de verdachten onderuit. De bestuurder ging er lopend vandoor en de bijrijder pakte de scooter en reed hard door. Wederom vond er een achtervolging plaats, via de Duurstedelaan, richting t Goyplein via de Rijnenburglaan naar het Kastelenplantsoen. Hier kreeg de motoragent versterking van een collega. De scooterrijder reed bij het Kastelenplantsoen het gras op en hier konden de motoragenten de 17-jarige jongen uit Utrecht aanhouden. Hij is op het bureau gehoord in verband met gevaar op de openbare weg, geen helm, geen verzekering en geen rijbewijs.

Hennepplantage
UTRECHT- Donderdagmiddag heeft de politie na een tip een flinke hennepplantage opgerold op de Leliestraat.

Na een tip gingen politiemensen naar het pand op de Leliestraat, waar zich een hennepplantage zou bevinden. Op het terrein verscheen een 34-jarige man, die aangaf de bewoner te zijn. Een schuur op het terrein werd op verzoek van de politie geopend en daar kwam een plantage van 400 planten tevoorschijn. 173 planten waren reeds geoogst. Hierop is de 34-jarige man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na onderzoek bleek dat in een ander schuurtje nog een hennepplantage was gevestigd. Hier zaten drie mannen van 20, 23 en 28 jaar oud en afkomstig uit Utrecht op hun gemak henneptoppen te knipen. In de schuur was een complete plantage met ruim 3000 stekjes aanwezig.

Alle verdachten werden aangehouden en overgebracht naar het bureau. In totaal zijn er 4142 hennepplanten in beslaggenomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Mountainbike Team van start
UTRECHT Op donderdag 25 april 2002 presenteerden de burgemeester van Utrecht, mevrouw A.H. Brouwer-Korf en districtschef Paardenveld, mr. A.D. Heil, het Mountainbike Team van district Paardenveld.

De leden van het team zijn met hun speciaal uitgemeten bike, uitrusting en speciale uniform goed zichtbaar en aanspreekbaar in de wijken. De surveillance gebeurt solo, juist om de bereikbaarheid voor de mensen op straat te vergroten. Een ander groot voordeel van de mountainbike is dat de bikers zich goed kunnen begeven op moeilijk bereikbare plaatsen. Een groot pluspunt in de binnenstad met haar kleine straatjes en hofjes in de binnenstad. Maar ook op de langere afstanden naar bijvoorbeeld Voordorp of de Vogelenbuurt zijn de bikers prima inzetbaar.

Het Mountainbike Team opereert, anders dan de naam doet vermoeden, niet als team. De teamleden gaan zelfstandig de straat op en geven invulling aan het werken in de wijk. Zij zijn aanwezig, aanspreekbaar en leggen contacten in de wijk. Daarmee zijn zij een waardevolle ondersteuning voor de wijkagenten. Verder zijn zij uitstekend in te zetten tijdens bijvoorbeeld evenementen. Ze zijn kortom flexibel inzetbaar aangezien ze naast wijkzorgtaken en surveillance ook kunnen meerijden met 112-meldingen als ze toch in de buurt zijn om de allereerste hulp te bieden.