Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 26 april 2002


Verkeersongeval Noordwijkerhout
Een 8-jarige jongen uit Boves (Italië) en een 54-jarige fietser uit Hoofddorp raakten op donderdag 25 april betrokken bij een verkeersongeval. De precieze toedracht van het ongeval is nog onbekend. De fietser reed omstreeks 17.10 uur over het fietspad langs de Delftweg in de richting van Lisse. Vermoedelijk schoot de jongen het fietspad over waardoor er een aanrijding ontstond. De fietser en de jongen kwamen ten val. De jongen werd met schaaf- en snijwonden overgebracht naar het LUMC, de fietser werd met een gat in het hoofd en een schaafwond aan een knie overgebracht naar het Elisabeth Gasthuis.

Auto gestolen Katwijk
In de nacht van woensdag op donderdag 25 april is vanaf het terrein van een bedrijf aan de Smidstraat een auto gestolen. De grijze Chrysler Grand Voyager stond achter een afgesloten hek. Onbekenden hebben het slot van het hek geforceerd en de auto gestolen.

Brand in de schuur Leiden
In een schuur van een woning aan de Vivaldistraat heeft omstreeks 17.10 uur een brand gewoed. Vermoedelijk werd de brand gesticht door daar spelende kinderen. De brandweer moest ter plaatse komen om de brand te blussen.

Overval op woning Leiden
In een woning aan de Gerda Brautigamsingel is donderdag 25 april rond 18.00 uur een overval geweest. In de woning waren twee vrouwen en een meisje van twee jaar aanwezig. De vrouwen en het meisje zijn door de overvallers, drie of vier mannen, gekneveld. De overvallers waren gewapend met messen. Een van de vrouwen wist zichzelf los te maken nadat de mannen weg zijn gegaan. Zij heeft vervolgens hulp ingeroepen. Niet bekend is of de overvallers goederen hebben meegenomen. De politie wil graag in contact komen met mensen die meer informatie kunnen geven over de overvallers, bijvoorbeeld over het gebruikte voertuig. Zij kunnen zich melden bij het politiebureau aan de Langegracht 11 of via telefoonnummer 071-5258657.

Jongen uit raam gevallen Leiden
Een 9 jarige jongen uit Leiden is donderdag 25 april omstreeks 21.00 uur uit een zolderraam van een woning aan de Mary Zeldenrustweg gevallen. Hij was vanuit het zolderraam, via het dak, naar beneden gevallen en in de tuin terechtgekomen. De jongen werd aangetroffen door een buurvrouw. De jongen is met onbekend letsel door de ambulance, onder begeleiding van motoragenten, naar het LUMC overgebracht.

Woninginbraken Alphen a.d. Rijn
In woningen aan de Van Dijkstraat en het Hazeveld is in de nacht van 24 op 25 april ingebroken. In de Van Dijkstraat werd bij twee woningen ingebroken. Er werden waardepapieren en bij de andere woning foto-accecoires gestolen. Bij een andere woning in diezelfde straat bleef het bij een poging.
In dezelfde nacht werd ook in het Hazeveld ingebroken. Bij één woning had de dader succes. Nadat hij via een bovenraampje binnengeklommen was zag hij kans geld te stelen. Bij drie andere woningen in de straat zet het tegen en bleef het bij een poging. Hoewel hij bij één woning wel binnen was gekomen door de achterdeur te forceren liet hij het daarbij omdat bleek dat de tussendeur ook nog eens afgesloten was. De politie stelt een onderzoek in naar deze reeks inbraken.

Eenzijdig verkeersongeval Alphen aan den Rijn
Een 15-jarige bromfietser uit Alphen aan den Rijn is op donderdag 25 april bij een eenzijdig verkeersongeval betrokken geraakt. De bromfietser reed omstreeks 15.00 uur over de Plutostraat komende uit de richting vande Planetensingel. Door nog onduidelijke oorzaak raakte hij de controle over het stuur kwijt. Ter hoogte van het Plutoplein maakte hij een bocht naar links waarbij de trottoirband werd geraakt. De bromfietser verloor de controle over de bromfiets en botste tegen een muur van een flat. De politie trof de Alphenaar zittend tegen de muur, de bromfiets was echter verdwenen. De bromfietser werd met letsel aan een knie overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Alphen aan den Rijn, telefoonnummer 0900 8844.

Onenigheid Gouda
Na een melding van een getuige omstreeks 20.15 uur kwam de politie op de Lange Tiendeweg ter plaatse waar twee mannen met elkaar in ruzie waren. De ruzie bleek te gaan tussen familieleden die na een woordenwisseling met elkaar in gevecht raakten. Ambulancepersoneel onderzocht de mannen ter plaatse.

Scooterrijder aangehouden Gouda
De politie heeft op donderdag 25 april omstreeks 20.15 uur een 17-jarige scooterrijder uit Polsbroek aangehouden. De scooterrijder werd op de Lange Tiendeweg staande gehouden door een agent te paard. De scooterrijder kreeg een bekeuring voor het rijden in een voetgangersgebied en zonder certificaat. Omdat werd getwijfeld aan de opgegeven personalia werd hij verzocht mee te gaan naar het bureau. De jongen liep hierop weg. De agent ging er achteraan. De jongen maakte vervolgens met een stuk gereedschap een zwaaibeweging in de richting van het paard. De agent stapte af en probeerde de jongen het gereedschap afhandig te maken. Hierdoor liep de agent letsel op aan een pols. De jongen werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hij is na verhoor weer heengezonden.

Babbeltruc Schoonhoven
Woensdag 24 april is omstreeks 14.00 uur vermoedelijk een babbeltruc uitgevoerd. Een onbekende man belde bij een woning aan het Lommerrijk aan met een verhaal over verwarmingscontrole. Eenmaal in de woning vroeg hij, om de onkosten in rekening te brengen, om de bankgegevens van de bewoner. Hierop werd door hem het rekeningnummer en de pincode van de bewoner genoteerd. De bewoner is vervolgens op verzoek van de man even naar de keuken gegaan om de kraan te openen. Kort daarna verliet de man de woning. De volgende dag bleek dat uit de portemonnee de bankpas en enveloppen met geld verdwenen waren. Bovendien bleek dat er woensdag en donderdag met de pinpas geld van de rekening opgenomen is. De politie stelt een onderzoek in.

Rijden onder invloed Lekkerkerk
Een 47 jarige automobilist uit Rotterdam is vrijdag 26 april aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. De man reed over de C.G. Roosweg toen hij gecontroleerd werd. Hij bleek een ademalcoholgehalte te hebben van 465. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Eenzijdig verkeersongeval Lekkerkerk
Een 36-jarige fietster uit Krimpen aan de Lek is op donderdag 25 april met vermoedelijk een hersenschudding overgebracht naar het ziekenhuis. De fietster reed over de Koninginneweg in de richting van de Prinseseweg. Volgens een getuige is de fietster mogelijk geschrokken van een plots overstekende poes. De fietster kwam ten val op het wegdek. De fietster is voor controle overgebracht naar het IJsselland Ziekenhuis.