Gemeente Putten

Lintjesregen in Putten: zeven inwoners ontvangen koninklijke onderscheiding (26-04-2002)

---

Putten, 26 april 2002

Lintjesregen in Putten: zeven inwoners ontvangen koninklijke onderscheiding

Burgemeester mr. B.J. van Putten reikte op vrijdag 26 april 2002 zeven koninklijke onderscheidingen uit. De volgende personen werden onderscheiden:
de heer G. van de Poll, mevrouw L.J. de Hosson-van Tongeren, de heer C. Steenkamer, mevrouw W. Koorevaar-Willemse, de heer G. Huisman, de heer G. van den Brink, en
mevrouw G.G. Nummerdor.

De heer G. van de Poll (Lid in de orde van Oranje Nassau) De heer Van de Poll heeft zich geruime tijd al dan niet op bestuurlijk niveau verdienstelijk gemaakt, in het bijzonder ten behoeve van woonzorgcentrum "De Schauw" en Rozenhof. Ook voor o.a. de Andreaskerk en de Nederlandse Gymnastiekvereniging Excelsior in Nijkerk is hij actief geweest.

Mevrouw L.J. de Hosson-van Tongeren (Lid in de Orde van Oranje Nassau) Mevrouw De Hosson heeft zich geruime tijd (bestuurlijk) verdienstelijk gemaakt, in het bijzonder ten behoeve van de Adoptiewerkgroep Putten van SOS-Kinderdorpen. In het verleden was zij o.a. ook actief voor de Puttense Lawn Tennis Club "De Vale Ouwe".

De heer C. Steenkamer (Ridder in de Orde van Oranje Nassau) De heer Steenkamer ontvangt de onderscheiding, omdat hij zich sinds 1959 in veel functies bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt, onder meer voor kerk, werkgevers- en brancheverenigingen, zorg, volkshuisvesting en verkeersveiligheid.

Mevrouw W. Koorevaar-Willemse (Lid in de Orde van Oranje Nassau) Mevrouw Koorevaar is geruime tijd op bestuurlijk niveau verdienstelijk ten behoeve van Vrouwenvereniging Putten, het Rode Kruis Putten, Stichting Welzijn Ouderen Putten, Diaconaal Centrum Oosterbeek "de Herberg", bejaardenhuis Elim te Putten en voor Roemenië.

De heer G. Huisman (Lid in de Orde van Oranje Nassau) De heer Huisman heeft zich geruime tijd verdienstelijk gemaakt op het terrein van plaats- en streekgeschiedenis, met name als chroniqueur.

De heer G. van den Brink (Lid in de Orde van Oranje Nassau) De heer Van den Brink heeft zich sinds 1970 verdienstelijk gemaakt op verschillende terreinen (landbouw, onderwijs, politiek en kerk).

Mevrouw G.G. Nummerdor (Ridder in de Orde van Oranje Nassau) Mevrouw Nummerdor ontvangt de onderscheiding, omdat zij zich sinds 1973 in veel functies bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor dove mensen. Zij trad onder meer op als belangenbehartiger en maakte horende mensen bewust van de beleving van doven.