Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 26-04-2002 Maastricht; aanbeveling voor nieuwe korpschef Limburg-Zuid Vrijdag, 26 april 2002

Regiopolitie Limburg-Zuid

Maastricht; aanbeveling voor nieuwe korpschef Limburg-Zuid Zoals bekend verlaat de Korpschef, de heer Mostert op 30 mei 2002 het korps Limburg-Zuid.

Voor wat betreft deze vacature heeft de Korpsbeheerder, drs. G.B.M. Leers, heden de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties aanbevolen, de heer Wim Velings in deze functie te benoemen.

De heer Velings is 55 jaar geleden in Geleen genboren, gehuwd, en heeft twee kinderen. Hij is momenteel werkzaam bij de Politie Gelderland-Zuid, waar hij Hoofd bedrijfsvoering/plv. Korpschef is.

De aanbeveling werd gedaan door de leden van de Regionale driehoek (Korpsbeheerder drs. G.B.MM. Leers, Hoofdofficier van Justitie mr. J.J. van Eck en de plv. Korpschef W.P.M. van Haaren MPA, uitgebreid met de plv. Korpsbeheerder drs. A.B. Sakkers.

Bij de besluitvorming tot deze aanbeveling zijn de adviezen vanuit de zeggenschap (Managementteam) en medezeggenschap (Ondernemingsraad) nauw betrokken.

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties zal de procedure verder vervolgen, waarbij hij nadere adviezen inwint van de Procureur-Generaal en de Commissaris van de Koningin.