Dienstenbond CNV

CAO Nieuws

Toch vervolg overleg CAO Groothandel Levensmiddelen

Vorige week hebben wij onze leden geïnformeerd over de bijeenkomst voor de kaderleden van de diverse vakbonden. De kaderleden hebben gezamenlijk een oproep aan de werkgevers gedaan om het overleg te vervolgen en hierbij ook daadwerkelijk in te gaan op de voorstellen van de bonden. De werkgevers hebben vervolgens een reactie gegeven.

De reactie was zodanig, dat wij hierin aanleiding zagen om ook gehoor te geven het overleg ook daadwerkelijk in te gaan.

Pensioenfonds
Tussentijds ontvingen wij het resultaat van een onderzoek naar de stand van zaken van het pensioenfonds. Zon studie, ALM-studie geheten, beoordeeld het beleid van het fonds nu en in de toekomst. De beleggingen komen aan de orde, de noodzakelijke hoogte van de premie, de haalbaarheid van de pensioenregeling zelf enz., enz. Doel hierbij is om ook de toekomstige pensioenverplichtingen na te kunnen komen. Ook u wilt uiteindelijk op termijn een goede pensioenregeling. Uitkomst van deze studie is als volgt. De premie zal verder verhoogd moeten worden. Doen wij dit niet zelf, dan zal de Pensioen- en Verzekeringskamer, die toezicht houdt op de pensioenfondsen, gaan ingrijpen. Dit willen wij graag voorkomen.

Het CAO-overleg van 22 april jongstleden stond deels dan ook in het teken van hoe wij met dit probleem omgaan. Werkgevers en bonden zijn van mening dat een tweejarige CAO een noodzaak is. Daarbij moeten wel een aantal andere zaken ook geregeld worden. Wij willen namelijk ook een marktconforme loonsverhoging en daarnaast afspraken over zorgverlof, ouderenregelingen, afspraken rond de nieuwe Wet Poortwachter, verbetering van de beloningsmogelijkheden, enz.

Wij realiseren ons hierbij dat het repareren van de pensioenproblemen een hele grote prioriteit heeft, waarbij een groot deel van de beschikbare loonruimte, naast de loonsverhogingen zelf, dan opgebruikt is. In die balans willen wij het overleg ook voortzetten.

De sfeer van het gesprek op 22 april jongstleden was open, maar er liggen nog genoeg hobbels. De hoogte van de loonsverhoging, de arbeidstijdenregeling, en dergelijke zijn onderwerpen die nog verder besproken moeten worden. Op 14 mei as. wordt het overleg voortgezet. Daarna hoort u uiteraard weer meer van ons.

Is uw collega al lid van de Dienstenbond CNV??

Lid worden van de Dienstenbond CNV is ook heel belangrijk voor uw collega. Maak hem of haar lid. Dat kan natuurlijk altijd, maar is nu wel heel interessant. De eerste zes maanden lidmaatschap levert een korting op van 25%. En dat bij een contributie van 12,70 per maand wanneer u full-time werkt.
>> lees meer over het lidmaatschap

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem gerust contact op met uw bestuurder Richard Leloux, tel: 023 - 565 10 52, email: r.leloux@cnvdibo.nl.

Hoofddorp, 24 april 2002.