Gemeente Deventer

Lintjesregen

ACHTTIEN ONDERSCHEIDINGEN TIJDENS DE ALGEMENE GELEGENHEID 2002

Ter gelegenheid van de viering van de verjaardag van Hare Majesteit Koningin Beatrix heeft burgemeester James van Lidth de Jeude op vrijdag 26 april achttien onderscheidingen uitgereikt in de Orde van Oranje Nassau in de Grote of Lebuïnuskerk. De te decoreren personen zijn eerst door het college van burgemeester en wethouders ontvangen in het Stadhuis.

Dit jaar heeft Hare Majesteit dertien personen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Daarnaast wordt zesmaal de tekenen behorende bij de benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau uitgereikt.

Burgemeester mr. J.H.J. van Blommenstein reikte de onderscheidingstekens die behoren bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje Nassau van de heer J.W. de Graaf uit vanwege de jarenlange dienstbetrekking van betrokkene bij de gemeente Voorst.

Er zijn verder onderscheidingstekens uitgereikt aan: Berends, G.J. Lid in de Orde van Oranje Nassau; Bonsing-Zandvliet W., Lid in de Orde van Oranje Nassau; Bresser, P.A.J., Lid in de Orde van Oranje Nassau; Ellenbroek-Grievink H.H., Lid in de Orde van Oranje Nassau, Doodkorte, J., Lid in de Orde van Oranje Nassau; Hogen Esch, H., Ridder in de Orde van Oranje Nassau; Joolen E.J., Ridder in de Orde van Oranje Nassau (wonende in de gemeente Gorssel); Holla L.G.M., Lid in de Orde van Oranje Nassau; Kok, D.G. bevorderd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau; Kroes, A.F. Lid in de Orde van Oranje Nassau; Kropp, G.F.V. , Ridder in de Orde van Oranje Nassau; Kuijk, G.W., Ridder in de Orde van Oranje Nassau; Van der Meer-van Kessel, A.A.M., Lid in de Orde van Oranje Nassau; Oltlammers-Smaal, H.W, Lid in de Orde van Oranje Nassau; Remmelenkamp-van Wilsum, G., Lid in de Orde van Oranje Nassau; Thijssen, P.J. Ridder in de Orde van Oranje Nassau; Venema, W., Lid in de Orde van Oranje Nassau en De Waele-van Doorn, A.J. Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Een Koninklijke onderscheiding geeft uitdrukking aan de waardering van Hare Majesteit voor de inzet van mensen. Na onderzoek en advisering door de burgemeester en de Commissaris van de Koningin, toetsing door medewerkers van het Kapittel voor de civiele Orden en beoordeling door de Kanselarij worden de voordrachten door tussenkomst van een ministerie en de Ministerraad voorgelegd aan Hare Majesteit, ter ondertekening van het Koninklijk Besluit een voordracht te honoreren en over te gaan tot benoeming in één van de Nederlandse Ridderorden.