Korps: Groningen, plaats: Diverse 26-04-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Vrijdag 26 april 2002

Dagelijkse berichten regio Groningen

Grijpskerk: alcomobilist maakt brokken
Een 30-jarige automobilist uit Kommerzijl presteerde het donderdagnacht om met zijn auto boven op een andere personenauto te landen die geparkeerd stond naast een woning aan de Lageweg bij Grijpskerk. Betrokkene reed kort na middernacht op de Lageweg, maar ging in een bocht rechtdoor. Daarbij botste hij in eerste instantie op twee betonnen palen. Daarna ramde hij een hekwerk waardoor de auto als het ware gelanceerd werd en bovenop de andere auto terechtkwam. De bewoner en tevens eigenaar van de andere auto lag al in bed en schrok uiteraard geweldig toen hij de knal naast zijn huis hoorde. Toen hij de ravage constateerde naast zijn huis belde hij de politie en hield de andere bestuurder aan de praat. De politie constateerde dat de Kommerzijlster gedronken had. Onderzoek aan het politiebureau gaf aan dat hij 2.3 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De beide voertuigen die ernstig beschadigd waren werden door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Grijpskerk: blikschade
Bij een botsing tussen twee personenautos op de kruising Friesestraatweg met de Kievitsweg bij Grijpskerk ontstond donderdagavond flinke blikschade. Het ging om een 38-jarige automobilist uit Grijpskerk en een 22-jarige inwoner van Kornhorn, die beide nadien beweerden niet door rood licht gereden te zijn. De politie zoekt de zaak uit. De beide autos zijn door een bergingsbedrijf afgeveord. De melding was in eerste instantie dat het zou gaan om gewonden. Derhalve rukten twee ambulances uit. Dit bleek echter niet nodig te zijn Het bleef gelukkig slechts bij blikschade.

Leek: kind gewond bij botsing
Een 6-jarig meisje uit Tolbert is donderdagmorgen gewond geraakt nadat ze op de fietsoversteekplaats op de Auwemalaan in Leek werd aangereden door een bestelbusje bestuurd door een 30-jarige inwoonster van Zuidhorn. Het kind stak op haar fiets plotseling de weg over toen de auto al dicht was genaderd. Daardoor verleende ze geen voorrang aan de automobiliste. Vermoedelijk schoot ze met haar voet van de trapper van de fiets, waardoor ze niet kon remmen. Ze is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis waar ze ter observatie is opgenomen.

Hoogezand: botsing met maaimachine
Bij een botsing tussen een personenauto en een maaimachine op de Hoofdstraat in Hoogezand ontstond donderdagmorgen veel schade. Een 46-jarige automobilist uit Hoogezand haalde op de kruising met de Beukemastraat de maaier, bestuurd door een 50-jarige plaatsgenoot, links in. Deze had echter richting aangegeven om linksaf te slaan de Beukemastraat in. Bij de botsing die ontstond kantelde de maaimachine. De personenauto raakte daarbij zwaar beschadigd. De beide chauffeurs hebben zich onder doktersbehandeling laten stellen. De beide voertuigen zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Oldehove: bromfietser onder invloed
Een 34-jarige bromfietser uit Winsum is donderdagmiddag bekeurd voor het rijden onder invloed. De man werd door de politie omstreeks 13.00 uur enigszins onzeker rijdend aangetroffen op de Aalsumerweg bij Oldehove. Na een stopteken constateerden de agenten een alcohollucht. Onderzoek aan het politiebureau gaf aan dat hij 1.6 promille in zijn bloed had. Hij kreeg een rijverbod. De politie maakt proces-verbaal op.

Berichten Groningen komen straks
Inlichtingen, Afdeling Communicatie 0900-8844.