Korps: Flevoland, plaats: district Noord 26-04-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, S. van Bruinessen, 06-53224343

Aanrijdingen
URK Een 15-jarige bromfietser uit Urk raakte donderdagmiddag gewond aan zijn been door een botsing met de auto van een 31-jarige bestuurster uit Almere. De jongen reed op het fietspad van de Staartweg. Ter hoogte van de kruising met de Vlaak verleende hij geen voorrang aan de automobiliste waardoor de twee botsten. De jongen kwam tegen een verkeersbord terecht en hij liep beenletsel op. Tegen de te jonge bestuurder voor een bromfiets wordt proces-verbaal opgemaakt.

De Noordoostpolder

BANT Donderdagavond raakte een 50-jarige motorrijder uit Langweer gewond na een botsing met een auto van een 49-jarige inwoonster uit Bant. De automobiliste reed op de Oosterringweg, wilde een perceel oprijden en wachtte op een volgens haar snel van achter naderende motorrijder. De motorrijder zag de auto vermoedelijk over het hoofd met een frontale botsing als gevolg. De GGD-ambulance bracht de man met onbekend letsel naar het ziekenhuis te Sneek. De politie heeft een technisch onderzoek ingesteld. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd en zijn weggesleept.

Vernieler aangehouden
MARKNESSE Na een melding donderdagochtend dat een raam van een gebouw op het Harmen Visserplein ingegooid was, ging de politie een kijkje nemen. Ter plaatse hadden medewerkers de verdachte aangehouden. De politie nam deze 22-jarige inwoner van Emmeloord over en hij is voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Dronten

Aangehouden voor illegaal afval dumpen
SWIFTERBANT Donderdagochtend kreeg de politie gemeld dat een grote hoeveelheid afval op De Poort gedumpd was. Na een onderzoek ter plaatse hield de politie een 48-jarige inwoner van deze gemeente aan. Op het politiebureau bekende hij tegenover de politie het afval daar achtergelaten te hebben. Hij kreeg een bekeuring en heeft het afval weer opgehaald.

Bij wegwerkzaamheden 43 km/u te hard
DRONTEN Op de Hanzeweg is donderdagochtend de auto van een 23-jarige inwoner van Dronten in beslag genomen. De man was niet in het bezit van een geldig rijbewijs, zijn auto was niet verzekerd en hij had te hard gereden bij de wegwerkzaamheden (43 km/u te snel). Hij is met verschillende bekeuringen voor de overtredingen naar huis gestuurd. Ook een Poolse 37-jarige automobilist kreeg een boete voor het overschrijden van de snelheid met 43 km/u. Hij reed donderdagochtend op de Dronterringweg toen agenten hem in het oog kregen. Hij kreeg een boete van 231 euro.

Lelystad

Brandstichting
LELYSTAD Donderdagmiddag na een brandmelding, zagen agenten op de Fjord een aanhangwagen in brand staan. De brandweer bluste. De precieze schade is niet bekend. De politie vermoedt brandstichting.

Snelheid
LELYSTAD Donderdagochtend hield de politie een 27-jarige automobilist uit Lelystad op de Oostvaardersdijk staande. Surveillerende agenten in de videowagen reden op de dijk in de dichte mist en werden ingehaald door de automobilist. De verdachte toonde gevaarlijk rijgedrag en is staande gehouden. Snelheden van 164 km/u werden gereden. Zijn rijbewijs is ingevorderd en zijn auto is in beslag genomen. Proces-verbaal is uitgereikt.

Ruzie
LELYSTAD Twee inwoners (19, 20 jaar) van Lelystad zijn donderdagmiddag aangehouden en inmiddels in verzekering gesteld. Het betreft een langer lopende ruzie tussen jongeren. Donderdagmiddag escaleerde de ruzie. De verdachten drongen een school op de Archipel binnen en bedreigden een 18-jarige Lelystadse man met iets dat op een vuurwapen leek. Dankzij getuigenverklaringen zijn de 19-jarige en een 20-jarige in de Kamp aangehouden. Later is nog een 17-jarige uit Lelystad aangehouden en ingesloten. De politie onderzoekt de zaak verder.