Korps: Flevoland, plaats: District Zuid 26-04-2002 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Auto-inbrekers aangehouden
ALMERE Op de Markerkant zijn donderdagnacht drie Almeerders (30, 30 en 23 jaar) op heterdaad aangehouden voor auto-inbraak. Ze hadden bij twee autobedrijven in ieder geval vier autos opgebroken. Eén verdachte had zich proberen te verstoppen onder een auto, maar werd ontdekt. De politie trof een tweede verdachte aan in zijn auto in de buurt. Een surveillancehond van de politie ontdekte de schuilplaats van de derde verdachte. Ook hij werd onder een auto aangetroffen. Het drietal is voor nader onderzoek op het politiebureau ingesloten. Het inbrekersgereedschap en gestolen goederen zijn in beslag genomen. De politie vermoedt dat deze verdachten verantwoordelijk kunnen worden gesteld voor meerdere auto-inbraken.

Openbaar dronkenschap
ALMERE Donderdagnacht is op de Grote Markt een 38-jarige Almeerder aangehouden voor openbaar dronkenschap. Surveillerende agenten zagen dat de man zich nogal dreigend opstelde tegenover een portier van een uitgaansgelegenheid. Hij was het er kennelijk niet mee eens dat toegang werd geweigerd. Hij verkeerde onder invloed van alcohol, was zeer luidruchtig en uitte bedreigingen. De agenten vroegen hem meerdere malen om weg te gaan. Toen hij hieraan niet voldeed, is hij uiteindelijk aangehouden. Omdat hij zich verzette bij aanhouding is hij geboeid overgebracht naar het politiebureau. Daar is hij ter ontnuchtering ingesloten.
Een uurtje later zijn twee Almeerders van 28 en 35 jaar aangehouden omdat ze portiers hadden bedreigd. Ook zij zijn ingesloten.

Rijden onder invloed
ALMERE Op de Westerdreef is donderdagnacht een 28-jarige automobilist uit Almere aangehouden voor rijden onder invloed. Op het politiebureau blies hij 435 ug/l (0,99 promille). Hij is met een rijverbod van 4 uur weer heengezonden.

Aanrijding onder invloed
ALMERE Op de rijksweg A6 is vrijdag vroeg in de ochtend een 31-jarige automobilist uit Zeewolde aangehouden voor rijden onder invloed. Hij had de vangrail en een verkeersbord geraakt. De man had iets zwaars op de achterbank liggen, dat door de klap naar voren schoot. De man is met verwondingen aan het gezicht per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Daar is ook een bloedproef afgenomen omdat de man vermoedelijk onder invloed van alcohol verkeerde.

Autorijdende krantlezer drukt auto van weg
ALMERE Donderdagochtend is op de rijksweg A27 richting Almere een 31-jarige automobiliste uit Hilversum van de weg gedrukt. De vrouw verklaarde tegenover de politie dat ze de donkergroene auto die haar van de weg had geduwd kort daarvoor had ingehaald en had gezien dat de bestuurder de krant zat te lezen. Vervolgens haalde de donkergroene auto haar rechts in en ging te vroeg naar links, waardoor ze van de weg werd gedrukt en de vangrail raakte. De vrouw bleef ongedeerd. De bestuurder is doorgereden. De politie is op zoek naar getuigen van dit voorval en vraagt mensen die iets gezien hebben contact met haar op te nemen, tel: 0800-8844.

Meisje aangereden door scooter
ALMERE Een 40-jarige vrouw uit Almere heeft aangifte gedaan van doorrijden na aanrijding. Haar 5-jarige dochtertje werd vrijdagmiddag rond 16:00 uur op de Meerstraat aangereden door een scooter. De scooter is doorgereden. Het meisje liep hierbij een hoofdwond en een lichte hersenschudding op. De politie vraagt getuigen van dit voorval zich te melden bij de politie, tel: 0900-8844.