Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-04-2002 Persberichten district Heuvelrug, 10.30 uur

Motorfietser valt

RHENEN- Op donderdagmiddag vond er een ongeval plaats waarbij een 31-motorrijder gewond raakte. De motorrijder reed op de Utrechtsestraatweg en verloor in een bocht de macht over het stuur. De motorrijder uit Lienden raakte gewond aan zijn rug maar hoefde niet vervoerd te worden naar het ziekenhuis. Motorfiets en kleding raakte beschadigd.

Oproep getuigen: beroving bejaarde vrouw

VEENENDAAL De politie is een onderzoek gestart naar de beroving van een 73-jarige vrouw op de Vijftien Morgen op zondagmiddag 21 april. De vrouw werd gewond op de rijbaan op de Vijftien Morgen aangetroffen omstreeks 13.35 uur. Op dat moment was de oorzaak van haar val onbekend. Later werd duidelijk dat zij het slachtoffer is geweest van een beroving. De politie sluit niet uit dat deze beroving gepleegd is door dezelfde verdachte van de beroving van een 78-jarige vrouw op zaterdagmiddag 20 april op de Stationssingel.

Inmiddels is - op dinsdag 23 april - aangifte gedaan van beroving van de vrouw op de Vijftien Morgen. Op dezelfde middag werd door passanten de vermiste handtas van de vrouw aangetroffen op een parkeerplaats bij sportterreinen aan de Bergweg te Veenendaal.

Het Flexteam van de politie een speciaal rechercheteam dat geweldszaken voor de politie van het district Heuvelrug onderzoekt is gestart met een onderzoek. Dit team heeft ook de zaak in onderzoek van de beroving van een 78-jarige vrouw op zaterdag 20 april, omstreeks 17.00 uur, op de Stationssingel in Veenendaal. Deze vrouw werd beroofd van haar tas door een jongeman op een fiets. De vrouw hield aan de beroving licht letsel over aan rug, hoofd en hals. De dader ging er op de fiets vandoor. Op maandagmiddag 22 april werd deze handtas door voorbijgangers gevonden bij de Surfvijver in Veenendaal.

Signalement verdachte beroving op Stationssingel op zaterdag 20 april: Jongeman, rond de 18 - 20 jaar, ongeveer 1.70 cm, getinte huidskleur. Tijdens de beroving was de dader op de fiets en droeg een licht getinte jas. De politie is op zoek naar getuigen die meer informatie hebben over:
De beroving op zaterdag 20 april op Stationssingel omstreeks 17.00 uur

De beroving op zondag 21 april op de Vijftien Morgen omstreeks 13.35 uur
Verdachte persoon/personen rondom de vindplaats van een tas op een parkeerplaats bij sportterreinen aan de Bergweg en de vindplaats van een tas nabij de Surfvijfer. Getuigen of personen met meer informatie kunnen contact opnemen met het politie in Veenendaal/Flexteam via tel. 0900-8844.