Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Mitel Networks 3300 ICP: nieuwe standaard voor volgende generatie spraak- en data-netwerken

Hoofddorp, april 2002 - Mitel Networks introduceert het Mitel Networks 3300 Integrated Communications Platform (ICP). Daarmee kunnen spraaktoepassingen, zoals voice-enabled computerprogramma's, in een IP-netwerk worden geïntegreerd en op iedere netwerk-PC worden gebruikt.

Samen met haar partners neemt Mitel hiermee een voorsprong met een vooruitstrevend technisch platform voor de komende tien jaar. Het platform ondersteunt zowel IP-technologie als traditionele analoge telefonietoepassingen en laat zich eenvoudig in bestaande spraak- en datanetwerken inpassen. Hiermee kan een antwoord worden gegeven op de vragen naar productiviteitsverbetering, kostenreductie en meer functionaliteit die in moderne organisaties worden gesteld.

De Mitel Networks 3300 is het vlaggeschip van een reeks producten voor de integratie van spraak en data. Eén Mitel Networks 3300 ICP ondersteunt tot 700 gebruikers. Door de systemen te clusteren kunnen duizenden gebruikers worden aangesloten. Het platform beschikt over meer dan 500 functionaliteiten, zoals embedded voice-mail, het automatisch doorschakelen van binnen-komende gesprekken naar de juiste personen (Automatic Call Distribution ACD) en gespreksmanagement.

Het 3300 ICP platform wordt beheerd met een webgebaseerd management-systeem, waarmee de gebruikers zélf alle functionaliteiten kunnen instellen en aansturen.
Het platform is compatibel met ieder Local Area Network (LAN) dat 'quality of service' ondersteunt. Via het LAN kan het platform worden geïntegreerd met diverse applicaties voor callcenters, spraakgestuurde automatische telefoon-beantwoordingssystemen en toepassingen op het gebied van unified messaging.

Het platform is geschikt voor alle IP-apparatuur en telefoons van Mitel Networks, zoals de 5140 IP Appliance waarmee gebruikers webinformatie op hun telefoontoestel zichtbaar kunnen maken, de 5310 IP Boardroom Conference Unit en de 5550 Multimedia IP-console.

Het 3300 Integrated Communications Platform is gebaseerd op het de Data Integrated Voice Applications Architecture van Mitel Networks, wat betekent dat zowel de traditionele telefonie als IP-telefonie tot de 'core' van het platform behoren. Dat resulteert in bescherming van gedane investeringen, omdat analoge centrales en telefoonapparatuur tot op hetzelfde niveau worden ondersteund als de nieuwe IP-technologie.

Over Mitel Networks
Mitel Networks is de marktleider in spraak-, video- en gegevensconvergentie over breedband-netwerken. Het bedrijf levert geavanceerde communicatie-oplossingen waarbij het accent ligt op gebruikersgemak, en die gemakkelijk aan individuele wensen kunnen worden aangepast.Dankzij intuitief te bedienen interface en toepassingen, kunnen organisaties op innovatieve wijze hun informatie beheren. Organisaties profiteren van de geintegreerde oplossingen die de investeringen in bestaande systemen beschermen, en het tegelijkertijd mogelijk maken kosteneffectief en productief te werken. Met meer dan dertig jaar ervaring, levert Mitel Networks een nieuwe, versimpelde vorm van convergentie, met duidelijke voordelen voor de eindgebruiker. Het hoofdkantoor van Mitel Networks is gevestigd in Ottawa, Canada. Daarnaast is Mitel Networks via kantoren, partners en resellers over de hele wereld vertegenwoordigd. Meer informatie is te vinden op http://www.mitel.com.