Politie Gelderland-Midden

REGIOPOLITIE GELDERLAND MIDDEN
DISTRIKT WEST VELUWE/VALLEI
UNIT MIDDEN

TELEFOON : 0900-8844 (688244)
FAX : 0318-688286

Behandeld door : Dirk Talsma
Onderwerp : persberichten.

Ede, 26-4-2002.

Diefstal uit schuur.
Opnieuw konden dieven op eenvoudige wijze hun slag slaan door uit een niet afgesloten schuur achter een woning een bromfiets en een fiets te stelen. Het feit vond woensdag in alle vroegte plaats op de Voorthuizenlaan. (Zie in dit verband een betreffend persbericht van enkele dagen geleden.)

Winkeldief.
In een winkel op de Parkweg werd een 41 jarige man uit Ede aangehouden, die een blikje drinken t.w.v. zeggen en schrijven 43 Eurocent had gestolen. Omdat de man geen "first offender" bleek te zijn werd voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Insluiper aangehouden.
Gisterenavond werd een 28 jarige Veenendaler aangehouden, die door winkelpersoneel van een winkel op de Parkweg op heterdaad werd betrapt, terwijl hij in de personeelsruimte in tasjes zat te rommelen. Nadat de man zich betrapt waande zette hij het op een lopen, waarbij hij via een hek met prikkeldraad trachtte te ontkomen. Bijtijds wist een personeelslid hem echter vast te pakken en over te dragen aan de politie. De man is in verzekering gesteld. Tot op heden wordt niets vermist.

Bedreiging met zwaard.
Gisterenmiddag werd een 50 jarige vrouw uit Ede aangehouden, die eerder die middag naar aanleiding van een conflict over honden met een samuraizwaard had gezwaaid. Daarbij bedreigde zij haar opponent, een 27 jarige plaatsgenote met de dood. De aanleiding tot de bedreiging was terug te voeren tot het bijten van honden op een grasveld op de Wulverhorst. Toen de 27 jarige vrouw haar twee honden los liet lopen op het grasveld, werden de dieren tot tweemaal toe aangevallen door de eveneens loslopende hond van de 50 jarige vrouw. Tussen beide vrouwen ontstond een zodanig hoog opgelopen twistgesprek, waarbij de 50 jarige vrouw zich kennelijk zo over had opgewonden, dat zij even later terug kwam met het zwaard en hiermee haar opponent bedreigde. De bedreigster is aangehouden en is inmiddels in verzekering gesteld.

Aanrijding door drank.
Een 38 jarige bromfietser uit Ede botste gisterenavond tegen een hekwerk van een perceel op de Blokkenweg, waarna de man ter aarde stortte en bleef liggen. De oorzaak van het ongeval en het gevolg daarvan was zelfs voor een leek makkelijk vast te stellen: namelijk het zich bevinden in kennelijke staat van dronkenschap. De man, die niet gewond raakte, werd vervolgens aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Einde