Politie Amsterdam-Amstelland

Brandstichting in kelderbox
26-4-2002. Gisteravond tegen tien uur heeft er brand gewoed in een kelderbox van een woning aan de Dick Greinerstraat. Op diverse plaatsen had men brand gesticht. De brandweer heeft de beginnende brandjes kunnen blussen. Er raakte niemand gewond.


---

Controles: 32 aanhoudingen
26-4-2002. De politie heeft gisteravond en vannacht alcoholcontroles gehouden.
In de Binnenstad werden 2380 bestuurders gecontroleerd. Hierbij werden 33 personen aangehouden van wie er 23 duidelijk te veel gedronken hadden. Het hoogste promillage was 1.15.
In de Pijp werden 1517 bestuurders gecontroleerd van wie er negen werden aangehouden. Het hoogste promillage was 1.45. Op de rijksweg A10 werden moesten 135 blaastesten uitgevoerd worden. Hierbij werden 12 bestuurders aangehouden, van wie de hoogst scorende een promillage had van 1.3. Alle overtreders kregen een proces-verbaal en een rijverbod.


---

Vechtpartij bij schoolfeest
26-4-2002. Gisteravond rond kwart voor twaalf ontstonden er ongeregeldheden bij een schoolfeest in een partycentrum aan het Zonneplein. Een klein groepje dronken jongens werd de toegang geweigerd. Zij hebben vervolgens enige geparkeerde autos vernield en gevochten met omwonenden. Enkele buurtbewoners raakten hierbij lichtgewond. De Vliegende Brigade heeft een charge gehouden waarna de rust weerkeerde.


---


Gewonde bij aanrijding
25-4-2002. Gisteravond raakte voor de IJ-tunnel een 84-jarige automobilist zwaargewond bij een aanrijding. Een personenauto die voor het rode verkeerslicht stond, werd van achteren aangereden door de bejaarde bestuurder. Deze had niet gezien dat het licht op rood stond en reed in volle vaart achterop de stilstaande auto. De brandweer moest eraan te pas komen om de oude man uit zijn auto te bevrijden. Hij is met ernstig letsel opgenomen in een ziekenhuis. De tunnelbuis werd enige tijd afgesloten. Het verkeer werd omgeleid. De bestuurder van de stilstaande auto raakte slechts lichtgewond.


---

26-4-2002. Met mooi lente- en zomerweer in het verschiet wordt helaas